Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi kannattaa hankkia, LG G3 vai Samsung Galaxy S5?

2
Matti Vähäkainu

Kumpi kannattaa hankkia, LG G3 vai Samsung Galaxy S5?
LG esitteli Lontoossa kuluvalla viikolla odotetusti uuden huippupuhelimensa. Erityisesti Samsungia markkinajohtajana haastamaan esitelty laite sisältää paljon uutta ja innostavaa, mutta onko siitä tämän hetken markkinoiden ykköslaitteen voittajaksi?

On helppo aloittaa näytöstä ei patsi siksi, että se on yleisesti älypuhelimen näkyvin osa vaan myös, koska LG selvästi haluaa asettaa vastakkain oman QHD-näyttönsä ja kilpailijoiden heikompiresoluutioiset näytöt. LG G3:n IPS-paneelin resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä, joka on merkittävästi tarkempi kuin pahimmilla kilpailijoilla, mukaan lukien Galaxy S5. Samalla myös näytön koko on suurempi.
Suuri koko näytössä tarkoittaa useimmiten, että myös puhelimen raamit ovat suuremmat. LG:n tapauksessa reunat ovat hyvin kapeat, joten se on vain muutamia millejä leveämpi ja korkeampi kuin Samsungin laite. Painoa LG:llä on vain 4 grammaa ja paksuutta vajaa milli enemmän. Näillä lukemilla Samsungia voidaan pitää marginaalisesti helpommin käteen sopivana.

Kameran suhteen on tiukkaa. Tarkemmat otokset ovat vielä LG:llä ottamatta, koska laite on niin uusi, mutta Samsung on vakuuttanut useita eri raateja. Megapikseleitäkin Samsungissa on enemmän, mutta LG:llä on optinen kuvanvakaaja, joka parantaa hämäräkuvia ja videota. Kuvauksen suhteen molemmat ovatkin melko varmoja valintoja.

Mikäli laitteista valitsee arvokkaammat 32 gigatavun versiot, niin RAM-muisti kasvaa 3 gigatavuun LG:ssä, kun Samsung tyytyy samaan kahteen gigatavuun. Muuten erot esimerkiksi järjestelmäpiirin, suorittimien ja muiden tehoon vaikuttavien komponenttien välillä ovat olemattomat.

Akku LG:ssä on milliampeeritunneissa mitattuna suurempi, mutta tietääkö se pidempää akkukestoa, kun huomioon otetaan tarkempi ja suurempi näyttö? Sitä on vaikea sanoa, mutta ainakaan suuria eroja LG:n hyväksi ei todennäköisesti synny.

Ulkonäössä on selkeitä eroja. Samsung luottaa perinteiseen muoviseen designiin, joka ei ole liiemmin kehuja viimeaikoina saanut ulkonäkönsä puolesta. LG:n kuoret ovat myös muovia, mutta jäljittelevät metallia. Kestävyyden kannalta suurempia eroja ei ole ja molemmissa on vaihdettava akku. Samsung kuitenkin päihittää LG:n veden- ja pölynkestävyydessä.

Jos puhelin on pakko ostaa nyt, niin ainoa vaihtoehto on Galaxy S5, koska LG G3 tulee kauppoihin vasta kesäkuun lopulla. Tulossa saattaa olla myös parempi Galaxy S5 -malli, mutta siitä ei ole virallista tietoa. Teknisten ominaisuuksien pohjalta LG:llä on pienoinen ote, mutta Galaxy S5 on mm. IP-sertifioitu.

Samsung Galaxy S5LG G3
Mitat142,0 x 72,5 x 8,1 mm146,3 x 74,6 x 8,9 mm
Paino145 g149 g
Näyttö5,1", Full HD SuperAMOLED5,5", Quad HD IPS LCD
SuoritinQualcomm Snapdragon 801
2,5 GHz
Qualcomm Snapdragon 801
2,5 GHz
YhteydetLTE Cat 4 150/50Mbps, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 LE, NFC, USB 3.0, IR RemoteLTE Cat 4 150/50Mbps, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 LE, NFC, USB 2.0, IR Remote
SormenjälkilukijaKylläEi
KestävyysluokitusIP67 (kestää pölyä ja vettä)
Tallennustila16 GB/32GB + microSD16/32 GB + microSD
RAM2 GB 2GB (16GB)/ 3 GB (32GB)
Kamera16MP (takana), 2 MP (edessä), UHD-video13 MP (takana), 2,1 MP (edessä), UHD -video, OIS, laser autofocus
Akku2800 mAh (vaihdettava)3000 mAh (vaihdettava)
Langaton latausKyllä, lisäkuorellaKyllä, sisäänrakennettu
Hinta (alkaen)650 €~600 €

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja