Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

High.fi, "Vaihtoehto Amppareille", saapui myös Windows Phonelle

11
Petteri Pyyny

High.fi, Vaihtoehto Amppareille, saapui myös Windows Phonelle
On kulunut pari kuukautta siitä, kun avasimme "Amppareiden kilpailijaksi" tarkoitetun high.fi -sivuston, jossa yritimme ratkaista mielestämme pahimpia olemassaolevien uutiskeräinten ongelmia.

Samalla olemme kuunnelleet herkällä korvalla käyttäjiemme palautetta ja mielipiteitä palvelusta ja sen kehityssuunnista. "Natiivilta tuntuvan" mobiilisovelluksen tarve on keikkunut kärkilistoilla pitkään, vaikka sivustomme onkin rakennettu jo lähtökohtaisesti mobiiliystävälliseksi, ns. responsiiviseksi sivustoksi.

Monien mutkien kautta ensimmäiseksi mobiilialustaksi valikoitui Windows Phone, jolle yksi käyttäjistämme oli ryhtynyt rakentelemaan harrastusmielessä palvelua, käyttäen High.fi:n ohjelmointirajapintoja. Päätimme tarttua ajatukseen ja ehdotimme yhdessä tehtyä jatkokehitystä projektin suhteen. Puolitoista kuukautta myöhemmin sovellus on mielestämme "valmis" viralliseksi High.fi:n Windows Phone-sovellukseksi.High.fi sovellus Windows Phone 8:lle

Mitä erilaista muihin vastaaviin?

Halusimme ehdottomasti erottua muista kilpailijoista, kuten Amppareiden virallisesta sovelluksestä sekä mm. Aukio-sovelluksesta. Aivan ensialkuun tuli selväksi se, että haluamme sovelluksen näyttävän ja tuntuvan Windows Phone-sovellukselta, eikä verkkosivulta tai HTML5-sovellukselta.

Toisekseen halusimme tuoda mukaan juttuja, joiden katsomme tuovan lisäarvoa käyttäjille.

Isoimmiksi eroiksi muodostuivat, meidän mielestämme:
  • natiivi WP8-käyttöliittymä
  • Täsmälleen samojen uutiskategorioiden käyttö kuin sivustollakin
  • myös muiden kieliversioidemme käytön mahdollisuus -- asetuksista voi valita uutiset suomen lisäksi myös englanniksi, ruotsiksi, tanskaksi, hollanniksi, norjaksi ja saksaksi.
  • Uutisten tallentaminen suosikkeihin myöhempää lukua varten
  • Laaja muokattavuus uutisten näytölle Nyt käyttäjä voi valita suositaanko sivustojen mobiiliversioita vai täysversioita, ladataanko uutiset Javascript päällä, sovelluksen omassa selaimessa vai IE:ssä, jne. Lisäksi sovellus tukee myös Windows Phone 8.1:n Lukutilaa, jolloin uutisista näytetään vain oleellisin osa.
  • Live-tiili, jonka uutiskategorian voi valita


High.fi mobiilisovellus, tiivis listausHigh.fi mobiilisovellus, tumma listausHigh.fi mobiilisovellus, väljä listausHigh.fi, lista englanninkielisistä uutiskategorioistaValmishan sovellus ei varmasti ole, joten toivommekin mahdollisimman paljon palautetta teiltä, rakkaat käyttäjämme, siitä mihin suuntaan sovellusta pitäisi jatkossa kehittää. Palautetta voi antaa joko tämän artikkelin kommentteihin tai palautekaavakkeemme kautta.

Ja latauslinkkihän oli siis:

High.fi WP8:lleP.S. Siihen todennäköisimpään kysymykseen vastauksena: Kyllä, suunnittelemme tuovamme High.fi:n mobiilisovelluksena myös muille alustoille, mikäli WP-kokeilumme osoittautuu suosituksi. Jollalle on jo kehitteillä epävirallinen sovellus, Haikala.

P.P.S. Sovelluksen WP-ohjelmoijana on toiminut Markku Hulkkonen. Yhteistyö toimi loistavasti hänen kanssaan koko projektin ajan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

JuhaW
JuhaW

1

Pitäiskö tossa live tiilessä näkyä jotain uutisia? Ainakaan WP 8.1:llä siinä ei mitään näy. Muuten vaikuttaa ihan asialliselta sovellukselta.

Vastaa
dRD
dRD

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JuhaW:

Pitäiskö tossa live tiilessä näkyä jotain uutisia? Ainakaan WP 8.1:llä siinä ei mitään näy. Muuten vaikuttaa ihan asialliselta sovellukselta.

Eli siinä näkyy vain viimeisen käytön jälkeen tulleet uutiset valitsemassasi kategoriassa. Ja live-tiilihän ei WP:ssä päivity kovinkaan usein, olikohan 15 .. 30min välein ja tuota ei voi sovellustasolla muuttaa mihinkään suuntaan.

Vastaa
cahva
cahva

4

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Vastaa
dRD
dRD

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

Vastaa
cahva
cahva

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

En edes kokeillut JSONia eli se RSS.

Vastaa
dRD
dRD

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

En edes kokeillut JSONia eli se RSS.

Tänks, korjailemma samantien. Sailfishillehän on tosiaan myös High.fi -clientti, näin sivuhuomautuksena :-)

Vastaa
cahva
cahva

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

En edes kokeillut JSONia eli se RSS.

Tänks, korjailemma samantien. Sailfishillehän on tosiaan myös High.fi -clientti, näin sivuhuomautuksena :-)

Aah ok, hyvä tietää, thänx :) En varmaan ole huomannut sitä valtavan sailfish tarjonnan tulvasta ;)

Vastaa
dRD
dRD

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

En edes kokeillut JSONia eli se RSS.

Tänks, korjailemma samantien. Sailfishillehän on tosiaan myös High.fi -clientti, näin sivuhuomautuksena :-)

Aah ok, hyvä tietää, thänx :) En varmaan ole huomannut sitä valtavan sailfish tarjonnan tulvasta ;)

Noin. Nyt pitäis olla RSS-fiidit vaihdettu UTF-8:ksi. Pahoittelut tuosta.

Vastaa
cahva
cahva

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cahva:

En kommentoi WP sovellusta mutta sellaisen bugin huomasin mikä voi tulla joidenkin RSS-lukijoiden kanssa: high.fi feedit on merkistöltään merkitty UTF-8 mutta eivät oikeasti sitä ole vaan ANSI. Tämä tuli vastaan Sailfishin Tidings RSS-lukijaa käyttäessä jolloin ääkköset näkyvät päin peetä.

Nimenomaan RSS-fiidit vai JSONit?

En edes kokeillut JSONia eli se RSS.

Tänks, korjailemma samantien. Sailfishillehän on tosiaan myös High.fi -clientti, näin sivuhuomautuksena :-)

Aah ok, hyvä tietää, thänx :) En varmaan ole huomannut sitä valtavan sailfish tarjonnan tulvasta ;)

Noin. Nyt pitäis olla RSS-fiidit vaihdettu UTF-8:ksi. Pahoittelut tuosta.

Jeah! Toimii kuin z-junan vessa. Kiitos! Amppari lähti pörräilemään muille laitumille.

Vastaa
dRD
dRD

11

Erittäin pieni v1.0.5.0 päivitys ladattiin juuri tovi sitten WP-kauppaan, pitäisi olla aamuun mennessä kaikille ladattavissa. Korjaa pari ulkoasubugia ja lisää uutislistojen kontekstimenuun "Jaa"-napin somejakamiselle ilman uutisen avaamista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja