Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Apple varasti nimemme" – Start up pahoitti mielensä uuden sovelluksen takia

3
Manu Pitkänen

Apple varasti nimemme – Start up pahoitti mielensä uuden sovelluksen takia
Australialaisen HealhtKit-kasvuyrityksen taustavoimat ovat kirjoittaneet yrityksen blogiin viestin, jossa he purkavat tunteitaan Applen WWDC-julkistuksesta. Yhtiö pettyi syvästi, kun he huomasivat Applen nimenneen terveysdatan aggregointiin tarkoitetun palvelunsa rajapinnan myös HealthKitiksi.

HealthKit-yritys jatkoi valitusvirttään Twitterissä kysymällä Applen toimitusjohtaja Tim Cookilta, että oliko hän tietoinen nimien yhteentörmäykseltä. Blogikirjoituksessa yritys yllyttää ihmisiä kertomaan mielipiteistään heille ja Cookille Twitterissä.
Voi kuitenkin olla, ettei HealthKit ole todellisuudessa erityisen pahoillaan, vaan kyse voi tahallisesta väärinymmärryksestä. Apple ei nimennyt uutta terveysaggregointisovellustaan HealthKitiksi, vaan Healthiksi. HealthKit on ohjelman taustalla oleva ohjelmointirajapinta, joka ei näy millään tavalla kuluttajille, vaan se on kehittäjille näkyvä osa sovelluksesta. Näin ollen kuluttajien silmissä ei ole olemassakaan toista HealthKitiä, aivan kuten ei ole olemassa SpriteKitiä, SceneKitiä, PhotoKitiä, HomeKitiä tai CloudKitiä.

Mielensä pahoittamalla HealthKit yrittänee kerätä itselleen huomiota niin sosiaalisessa mediassa kuin lehdistössäkin. Tätä kautta tietoisuus australialaisyhtiön tarjoamasta tuotteesta leviää ympäri maailmaa. Se ei liene huono asia. Yhtiö itsekin myöntää näin itse asiassa jo käyneen. WWDC:n jälkeen vierailut HealthKitin verkkosivuilla ovat lisääntyneet reippaasti.

Kommentit (3)

himpo
himpo

2

Ja aiemmin "Apple varasti sekuntiviisarimme", nimetkääpä mikä tahansa 'Aple' niin saatte haasteen, koska kuulostaa omenalta josta haukattu pala. BSkyB

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

Ja aiemmin "Apple varasti sekuntiviisarimme", nimetkääpä mikä tahansa 'Aple' niin saatte haasteen, koska kuulostaa omenalta josta haukattu pala. BSkyB

No se viisari juttu nyt oli sama kuin joku käyttäisi omenalogoa omissa jutuissaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja