Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

The Verge: Microsoft pyrkii korvaamaan älypuhelimiensa fyysiset painikkeet 3D-kosketusominaisuudella

Juha Tuppi

The Verge: Microsoft pyrkii korvaamaan älypuhelimiensa fyysiset painikkeet 3D-kosketusominaisuudella
Luottovuotaja @evleaks paljasti viime viikolla Microsoftin kehittävän McLaren-koodinimellä tunnettua älypuhelinta, joka hyödyntäisi eleitä tunnistavaa 3D-kosketusta. Tuoreimmat vuodot paljastavat lisää kyseisestä ominaisuudesta.

The Verge raportoi tänään saamistaan tiedoista, joiden perusteella Microsoftin tavoitteena olisi korvata valmistamiensa älypuhelimien fyysiset painikkeet 3D-kosketusominaisuudella. 3D Touch- ja Real Motion -nimillä tunnettu ominaisuus tulisi jäämään yksinoikeudella Microsoftin älypuhelimiin, eikä sitä siis nähtäisi muiden valmistajien Windows Phoneissa.

Lähteen tietojen mukaan 3D-kosketusta tukevat laitteet tulisivat erityisillä sensoreilla varustettuna, jotka tunnistaisivat millä tavalla käyttäjä liikuttaa älypuhelinta. Tällöin käyttäjä voisi esimerkiksi vastata puheluun nostamalla puhelimen korvalle, ohjata puhelun kaiuttimeen laskemalla puhelimen pöydälle tai katkaista puhelun laittamalla puhelimen taskuun. Muita mahdollisuuksia olisivat esimerkiksi puhelimen mykistäminen peittämällä se kädellä tai puristamalla sitä rintaa vasten sekä puheluiden hylkääminen heilauttamalla kättä puhelimen edessä.3D-kosketusominaisuus kykenisi myös tunnistamaan millä tavalla käyttäjä pitelee puhelinta, jolloin se voisi esimerkiksi aktivoitua käyttäjän tarttuessa siihen, kytkeä näytön automaattisen kääntämisen pois päältä käyttäjän maatessa sängyssä tai zoomaisi kameranäkymää käyttäjän kuljettaessa sormeaan laitteen kylkeä pitkin kamerasovelluksen ollessa päällä.

Huhutut ominaisuudet kuulostavat kyllä lupaavalta, mutta viime kädessä niiden toimivuus riippuu pitkälti siitä, kuinka helppokäyttöinen ja luonteva väitetystä 3D-kosketusominaisuudesta saadaan tehtyä. Muussa tapauksessa ominaisuus saattaa kompastua omaan nokkeluuteensa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.