Microsoftin tulevassa Lumissa on 3D-kosketusnäyttö – "Cityman" ja "Talkman" tekemässä paluun puhletteina

2
Manu Pitkänen

Microsoftin tulevassa Lumissa on 3D-kosketusnäyttö – Cityman ja Talkman tekemässä paluun puhletteina
Jo viime syksynä Nokian huhuttiin tuovan markkinoille 3D-kosketusta tukeva älypuhelin. Sen koodinimeksi mainittiin Goldfinger. Puhelinta ei ole vielä näkynyt tai kuulunut, mutta sen kehitys jatkuu edelleen ja markkinoille se saapuu marraskuun tienoille, kertovat evleaks ja WPCentral. Evleaks puhuu McLaren-nimisestä puhelimesta, mutta se on ilmeisesti Goldfingeristä tehty operaattorimalli tai sitten projekti on nimetty vain uudelleen.

McLaren/Goldfinger on Microsoftin Nokialta perimän puhelinmalliston uusi lippulaiva ja sen kiistatta kiinnostavin ominaisuus on edellä mainittu 3D-kosketus, jonka ansiosta kosketusnäyttöä voi ohjata ilman että koskee siihen. Sen toimintaidea on siis samankaltainen kuin Samsungin Air Gesture -eleissä tai Sonyn Floating touch -teknologiassa.

Microsoft aikoo hyödyntää 3D-kosketusta niin sanotusta Mix View -ominaisuudessa. Siinä sormi tuodaan tapahtumaruudun päälle ja siirretään sormea lähemmäksi näyttöä (koskematta kuitenkaan sitä), jolloin tapahtumaruutu "räjähtää" useiksi pienemmiksi yksiköiksi tarjoten haluttua informaatiota sovelluksen sisältä.



Evleaksin raportin mukaan tämän vuoden aikana on tulossa muitakin uusia Lumia-malleja, kuten Lumia 530 ("Rock"), viiden megapikselin etukameralla varustettu "Superman" sekä Tesla. Ensi vuoden kesän/syksyn julkaisuikkunaan on sijoitettu Cityman- ja Talkman-puhlettien julkaisut – toivon mukaan koodinimet eivät ole enne esikuviensa koosta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (2)

tikte76
tikte76

1

huhujen mukaan olisi tulossa Lumia 1525 puhletti ja 1820 5,2" näytöllä mutta ei tiedetä milloin ehkä ensi vuonna microsoftin nimellä kun siirtymä aika on ohi. vielä kun tulisi Lumia 730,830 ja 930 kauppoihin niin hyvä.

Vastaa
himpo
himpo

2

Luulin että 3D näyttö, ja olisin kyllä ostanut, mutta kun se HTC EVO 3D ei myynyt siellä Jenkeissä niin mitäs sitä muutkaan yrittämään.

FHD autosteroskooppinen 3D kännykässä voisi kyllä kiinnostaa muitakin kuin minua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.