Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EU alkaa tutkia Applen verokikkailuja

1
Manu Pitkänen

EU alkaa tutkia Applen verokikkailuja
EU on aloittamassa tutkinnan Applen, Starbucksin ja Fiat Finance and Traden hyödyntämistä verosuunnittelumenetelmistä Irlannissa, Luxemburgissa ja Alankomaissa, uutisoi Reuters. Tutkinnassa epäilyjen kohteena eivät ole varsinaisesti yhtiöt, vaan edellä mainittut maat, joiden viranomaisten ovat saattaneet tarjota laittomia veroetuja.

Irlannin toimintojen kautta Apple on onnistunut kikkailemaan itselleen poikkeuksellisen alhaisen verotusprosentin. IT-jätin mukaan sen ulkomaan toimintojen verotusaste oli viime vuonna vain 3,7 prosenttia. Applelle onkin iPhonen ja iPadin menestyksen myötä kertynyt ulkomaille yli 100 miljardin dollarin kassavarannot, jotka se haluaa toistaiseksi pitääkin ulkomailla Yhdysvaltojen verokäytäntöjen takia.

Yhdysvaltojen verosäädösten mukaan ulkomailta kotimaahan tuloutettavasta omaisuudesta on maksettava 35 prosentin vero. Applen tapauksessa se tarkoittaisi 35 miljardin dollarin pulittamista. Yhdysvaltalaiset senaattorit ovat kuitenkin alkaneet keskustella kertaluontaisesta "veroviikonlopusta", jonka aikana amerikkalaiset yhtiöt voisivat siirtää varansa kotimaahan alennetulla verokannalla.Applen verokäytännöistä on kirjoitettu The New York Timesiin erinomainen artikkeli, joka voitti vuonna 2013 Pulitzer-palkinnon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

tataka
tataka

1

Veronkierto on suuri ongelma erityisesti euroopassa ja yhdysvalloissa joissa julkinen talous kärsii ja sitä kautta myös kansan suuri enemmistö.

Eu vaaleissahan oli esillä vasemmistolla että tulisi minimi verotus pääomatuloille euroopan unionissa jotta veronkiertoa ja verosuunnitellua saataisiin vähennettyä. 1000 miljardia euroa eu auleella ja yhdysvalloissa varmasti myös tosi suuri, ei olisi valtiolla velkaongelmia kun saataisiin moraalittomat kapitalistit kuriin(ok veronkiertoon kuuluu myös paljon alemman tason kiertoa esim suomessa partureissa ja pizzerioissa ongelmia, rakennuksilla veronkierto on vähentynyt onneksi kun asiaan on kiinnitetty huomiota)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja