Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vihjaisiko Google juuri Androidin 5.0-versiosta?

9
Juha Tuppi

Vihjaisiko Google juuri Androidin 5.0-versiosta?
Netissä leviää huhu, jonka mukaan Google saattoi juuri vaivihkaa paljastaa Android-käyttöjärjestelmänsä seuraavan versionumeron.

Google twiittasi eilen Google Now -palvelun uudesta jalkapallon MM-kisojen kunniaksi lisätystä ominaisuudesta, joka tarjoaa ottelutiedot iOS- ja Android-laitteisiin. Useat tahot, kuten esimerkiksi BGR ja Phone Arena ovat kuitenkin sitä mieltä, että Google on saattanut paljastaa twiitissään enemmän kuin miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Googlella on nimittäin ollut tapana ilmoittaa käytössä olevan Android-version numero sovellustensa esimerkkikuvissa kellonaikana näytön oikeassa yläkulmassa. Tapa juontaa juurensa jo Android 2.3:n ajoilta. Tältä pohjalta onkin varsin mielenkiintoista, että alla näkyvän twiitin esimerkkikuvissa esiintyvän laitteen kello on asetettu aikaan 5:00.Kyseessä tietysti voisi olla pelkkä sattumakin, mutta Android Police -sivusto raportoi eilen Googlen aikeista yksinkertaistaa ja yhtenäistää sovellustensa ulkoasua ja toimintaa. Suunnitelma tunnetaan Android Policen lähteiden mukaan nimellä Quantum Paper ja se tulee kattamaan kaikki alustat, joille Googlen sovellukset ovat saatavilla. Vaikka Googlen sovellusten ulkoasun selkeä uudistaminen itsessään viittaa merkittävään päivitykseen, erityisen huomattavaksi Quantum Paperin tässä asiayhteydessä tekee se, että se tullaan Android Policen mukaan näkemään virallisesti ensimmäistä kertaa Androidin L-julkaisun myötä.
Vaikka meillä ei toistaiseksi ole varmaa tietoa siitä, mikä Android L tulee olemaan, "L" tarkoittaa roomalaisissa numeroissa lukua 50. Näin ollen Android L saattaisi olla käyttöjärjestelmän versio 5.0, johon Googlen tuore twiittikin mahdollisesti viittaa.

Kaikki tämä on tietysti toistaiseksi vain puhdasta spekulaatiota, mutta merkit ovat ilmassa – ja Googlen I/O-kehittäjäkonferenssiin on enää pari viikkoa. Jokohan asiaan saataisiin selkoa ennen kuun vaihdetta?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
FatCobra (vahvistamaton)

1

"Vaikka meillä ei toistaiseksi ole varmaa tietoa siitä, mikä Android L tulee olemaan, "L" tarkoittaa roomalaisissa numeroissa lukua 50. Näin ollen Android L saattaisi olla käyttöjärjestelmän versio 5.0, johon Googlen tuore twiittikin mahdollisesti viittaa."

Tässä pieni vinkki mysteerin ratkaisemiseksi:
Cupcake
Donut
Eclair
Froyo
Gingerbread
Honeycomb
Ice Cream Sandwich
Jelly Bean
KitKat
L???

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Japi73:

Lion?


Enpä ole kuullut leijona nimisestä makeisesta.

Nestle valmistaa Kit Katin (ja muutaman muun makeisen) lisäksi Lion nimistä suklaapatukkaa, jota muuten myydään Suomessakin. Sikseensä tuo olisi mahdollista, kun kerran Kit Katin käyttämisestä on jo sovittu.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Oisko "L=Lollipop"?

Tuosta Lollipopista on ainakin ollut huhuja liikkeellä.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti core:

@7 se oli Key Lime Pie, jota veikkailtiin 4.4-versioksi, josta tulikin KitKat.


Niinhän se olikin joo. Muistin väärin päin ja Googlen haku antoi tulosta niinkin :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja