Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisen ASMO-laturin joukkorahoituskampanja alkoi

6
Manu Pitkänen

Suomalaisen ASMO-laturin joukkorahoituskampanja alkoi
Suomalaisen ASMO-laturin joukkorahoituskampanja on alkanut Kickstarter-sivustolla. Suunnittelijan mukaan maailman ensimmäisen nolla wattia valmiustilassa kuluttavan laturin massatuotannon aloitusta varten tarvitaan 70 000 dollaria eli 52 000 euroa.

Koska ASMO-laturi ei kuluta lainkaan sähköä kun pistokkeen päässä ei ole latauksessa puhelinta, markkinoidaan sitä paloturvallisempana ja ekologisempana kuin muut markkinoilla olevat laturit. Laturi valmistetaan Oulussa ja Kickstarter-asiakkaille laitteet on tarkoitus toimittaa lokakuussa. Massatuotanto aloitetaan joulukuussa 2014.

Laturin saa omakseen 49 dollarilla, eli noin 36 eurolla, mihin sisältyy toimituskulut. Hintakategorian tilaukset on kuitenkin rajoitettu sataan kappaleeseen ja niitä on uutisen kirjoitushetkellä jäljellä 23 kappaletta. Puukuorilla varustetun erikoismallin saa itselleen 90 dollarilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Jukopliut
Jukopliut

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Voisin ostaa, jos Jolla tai WP toimisi.

Nyt meni kyllä ohi itseltä.

Vastaa
ramiselin
ramiselin

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Voisin ostaa, jos Jolla tai WP toimisi.

Liitäntävaihtoehtoina ovat Apple Lighting ja 30-pin ja Micro-USB. Jälkimmäiseen menevät Jollat, Lumiat ja kaikki mahdolliset puhelimet ja muut laitteet Applea lukuunottamatta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus:

ja Micro-USB. Jälkimmäiseen menevät Jollat, Lumiat ja kaikki mahdolliset puhelimet ja muut laitteet Applea lukuunottamatta.


Kickstarter-sivustolla vähän tarkemmin kerrottu, eli laajasti micro-USB lataus on tuettu, mutta ei automaattisesti, mutta käsin (napista?) voi latauksen aloittamaan.


Osa toimii automaattisesti, eli kuvauksen perusteella luulisi toimivan mm. USB OTG laitteet, jos se päällä, tai jos muuten laite antaa yhteensopivasti virtaa laturiin päin. Tuosta voisi arvailla että jos laite tukee joissain tilanteissa laturin automatiikka, ei se tarkoita että lataus aina alkaisi automaattisesti. Toivottavasti tulee mallikohtaisia kuvauksia miten kussakin toimii, esim tilanteissa jos akkun varaus on vähäinen.

Sammuminen tapahtuu sivun mukaan silloin kun laitteen ottaa irti, eli jatkuva pitkäaikainen lataaminen tuon perusteella onnistuu, ellei ole sähkökatkoja.?

Jos ovat erityisesti panostaneet paloturvallisuuteen, mukaanlukien ukkoskestävyys, niin sillä yksinään voi saada kiinnostuneita, varsinkin kakkos vapaaajan asunnon laturiksi jne.
Ehkä lisähintaan saatava "puukuori" vaihtoehto ei ehkä se mikä paloturvallisuuteen liitetään mielikuvissa, mutta voisi sopia ulkonäöllisesti mökille.

Patentti on haussa, tarkemmin ei kerrottu mitä ovat patentoimassa, jos menee läpi niin aikanaan selviää.

Vastaa
teme565
teme565

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kickstarterista:

Looking for a safer charger, Asmo found that none existed, and that large phone manufacturers had tried—unsuccessfully—to make chargers that shut down once a mobile device was disconnected.


Mistään rakettitieteestä ei ole kysymys, joten en kyllä usko, että tuota olisi aiemmin tuloksetta kokeiltu. Sanoisin, että kyse on siitä, että tästä laturista tulee muutaman osan verran monimutkaisempi kuin tavallisista latureista ja monimutkaisuus maksaa, joten Apple, Samppa, Nokia ym. ovat laskeneet että ei maksa vaivaa.

Mikään mullistava keksintöhän tämä ei sähköteknisesti liene. Toimintakuvauksen perusteella laturissa on ensiöpuolella kytkin (rele, fetti, tyristori), jolle syötetään ohjausvirta laturin toisiopuolelta, eli latauksen alkaessa on puhelimen akussa oltava virtaa jäljellä. Luultavasti tähän myös tulee jokin nappula, jolla latauksen saa käynnistettyä siinä tapauksessa, että kännykän akku on ihan tyhjä.

Koska laitteen kerrotaan sammuvan, kun latausjohdon irroittaa, on tässä oltava myös jokin tunnistus laitteen irroittamiselle. Se voi olla joko virranmittaus latauslinjassa tai sitten hyödynnetään jotenkin esim. USB-liitännän datalinjoja.


Itse tämä ei kyllä tällaisenaan kiinnosta, jos joutuisi langalliseen lataukseen palaamaan. Omaa Lumia 1020:stä saa ladata joka päivä, joten on paljon helpompi vain asettaa se lataustelineeseen kuin alkaa sörkkiä usb-kaapelia paikalleen. Laturin saa käytön jälkeen kylmäksi kun painaa sitä syöttävästä jatkojohdosta katkaisijan auki.

EDIT:
Tuollahan se on sanottukin, miten tuo toimii

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti http://www.asmocharger.com/tarina/:

laturin sisälle sijoitettava rele sammuttaa virran kulun itsestään, kun puhelin irrotetaan laturista.

EDIT2:
Tuossa laskin, että reippaalla 1 watin tyhjäkäyntitehollakin vuotuinen sähkönkulutus maksaisi alle kaksi euroa. Tuo siis laskien siten, että laturi on jatkuvasti seinässä ja pohjakuormaa on jatkuvasti tuo 1 watti. Tuo Asmo Charger ei siis käytännössä saa olla yhtään perinteisiä latureita kalliimpi, jos sillä ajattelee säästävänsä rahaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Tuossa laskin, että reippaalla 1 watin tyhjäkäyntitehollakin vuotuinen sähkönkulutus maksaisi alle kaksi euroa. Tuo siis laskien siten, että laturi on jatkuvasti seinässä ja pohjakuormaa on jatkuvasti tuo 1 watti. Tuo Asmo Charger ei siis käytännössä saa olla yhtään perinteisiä latureita kalliimpi, jos sillä ajattelee säästävänsä rahaa.

Langaton laturikin vie tuosta laskemastasi murto-osan ja maksaa vähemmän.
Ehkä ASMO laturin rahoituksen vaajaaksi jääminen johtu hinnoitteluvirheestä, muutama kymppi liikaa. Olisi ollut kiva nähä millainen se olisi ollut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja