Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iWatchissa on yllättävä suomalaisyhteys

2
Manu Pitkänen

Applen iWatchissa on yllättävä suomalaisyhteys
Uutisoimme myöhään eilen illalla Reutersin tiedoista, joiden mukaan Applen niin sanottu iWatch-älykello esiteltäisiin lokakuussa ja sen massatuotanto alkaisi Quantan tiloissa Taiwanissa heinäkuun aikana. Uutistoimisto paljasti myös, että Singaporessa päämajaansa pitävä Heptagon toimittaisi komponentteja älykelloon.

Vaikka mikro-optiikan valmistukseen erikoistuneen Heptagonin päätoimipiste sijaitseekin Aasiassa, on yhtiön juuret kuitenkin Suomessa. Yhtiö perustettiin vuonna 1993 TKK:n (nyk. osa Aalto-yliopistoa) tutkimustyön kaupallistamiseksi. Heptagonin perustajiin kuuluu Itä-Suomen yliopiston fotoniikan sovellusten ja kaupallistamisen professori sekä Aalto-yliopistossa mikro-optiikan dosentuuria hallussa pitävä Jyrki Saarinen.
Saarinen on ollut Heptagonin ja sen Piilaaksossa toimineen tytäryhtiön, Heptagon USA:n, toimitusjohtaja. Heptagonilla on toimintaa Sveitsissä (vuonna 2000 ostettu CSEM:n mikro-optiikan osasto), Yhdysvalloissa, Kiinassa (Shanghai) ja Singaporessa.

Heptagon esitteli aiemmin tänä vuonna sen ensimmäisen älypuhelimiin tarkoitetun 3D-kameran, TrueD H2:n. Yhtiön valikoimista löytyy myös LED-tuotteita ja sensoreita, jotka mahdollistavat eleohjaamisen.

Apple osti aiemmin tänä keväänä mikro-LEDeihin erikoistuneen LuxVue Technologiesin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

JoniS
JoniS

1

Lainaus:

Heptagon esitteli aiemmin tänä sen ensimmäisen älypuhelimiin tarkoitetun 3D-kameran vuonna, TrueD H2:n.

Onko vuonna sana hypännyt rivin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja