Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin uusi versio esitellään jo huomenna

8
Manu Pitkänen

Androidin uusi versio esitellään jo huomenna
Huomenna alkavassa Google I/O -kehittäjatapahtuman antiin kuuluu muiden muassa Android-käyttöjärjestelmän esittely. Tieto tulee suoraan hevosen suusta, nimittäin käyttöjärjestelmän kehityksestä vastaava johtaja Sundar Pichai paljasti asian Businessweekin haastattelussa.

Pichain mukaan uusi käyttöjärjestelmäversio halutaan esitellä Google I/O:ssa, koska hän haluaa maailman tietävän uusista ominaisuuksista mahdollisimman nopeasti. Googlella on ollut tapana julkaista uusi käyttöjärjestelmä pian sen esittelyn jälkeen Nexus-laitteille, mutta tällä kertaa yhtiö saattaa ottaa mallia Applesta ja esitellä Androidin L-version betana.

Huhujen mukaan tulevassa Android-julkaisussa Dalvik oltaisiin korvattu tähän asti testikäytössä olleella ART-ympäristöllä. Testien perusteella ART ei kaikissa tilanteissa Dalvikia suorituskykyisempi, mutta ajan kanssa tilanteen pitäisi parantua. L-versiosta pitäisi löytyä myös ns. Project Hera, jonka tarkoituksena on kaventaa verkkopalveluiden ja natiivisovellusten välistä eroa.


I/O:ssa kuulaan uusia tietoja puettaville laitteille suunnitellusta Android Wearistä sekä televisioille tarkoitetusta Android TV:stä.

Mitä veikkaatte seuraavan Androidin koodinimeksi? Lollipop, Liquorice, Lemon Drop?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Droxtor
Droxtor

2

Samsung saisi jättää bloatwaren kokonaan pois ja tarjota AOSP vaihtoehtoa jokaiselle laitteelle ja ruveta tarjoamaan päivityksiä laitteille tiheämpään tahtiin, että saadaan nämä uudet versiot puhelimiin.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

3

Dalvikin dumppaminen vaikuttaa lupaavalta, jos tuo tosiaan vähentää sovellusten käynnistymisviivettä. ART on muuten mukana jo 4.4 Androidissa ja sen saa kehittäjäasetuksista kytkettyä päälle. Itse en ole vielä viitsinyt koittaa tuota erinäisten yhteensopivuusongelmien vuoksi, mutta eiköhän niistä pikkuhiljaa päästä, jos ART on oletuksena päällä viitosessa.

Vastaa
Blodoffer
Blodoffer

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Tulossa käyttäjille vuonna 2020

Ei kukaan Samsungin hankkinut ansaitsekaan näitä herkkuja. (Moto FTW!). Eikä niillä ole muutenkaan Samsung-käyttäjille mitään iloa. Kaikki nopeusparannukset tullaan tuhoamaan Samsungin omilla viritelmillä. Ulkonäköpuolella tulevat parannukset (esim. ilmoituspalkki) tullaan kumoamaan, koska S näkee tarpeelliseksi muokata jokaisen pikselin etelä-korealaisten makuun sopivaksi.

Toisaalta suuriin osa järjestelmäsovelluksista löytyy jo Play Storesta (+Google Play Services!), joten uudistuksista, kuten Quantum Paperin, pääsee nauttimaan kaikki. 😃

Vastaa
JoniS
JoniS

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Tulossa käyttäjille vuonna 2020


Itse meinasin tänään kokeilla :) sillä edellytyksellä että saadaan sourcet edet.

Vastaa
Caliber
Caliber

7

ART on ollut käytössä pari viikkoa, enkä ole huomannut ongelmia. Josko en tiedä onko ollut merkittävää hyötyäkään.
Just tärähti 4.4.4 Nexus 5:een. Jokohan kohta pukkaa uutta?

Vastaa
DonZQ
DonZQ

8

Itse en niinkään odota uutta Android versiota läheskään yhtä suurella mielenkiinnolla kuin uutta Nexus-laitetta, Nexus 7 (-12) kaipaisisi jo seuraajaa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja