Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EU:n roaming- eli verkkovierailumaksut tippuvat ensi viikolla

6
Matti Vähäkainu

EU:n roaming- eli verkkovierailumaksut tippuvat ensi viikolla
Euroopan Unionin uudet roaming-maksujen katot tulevat käyttöön ensi viikolla. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä eli ensi viikon tiistaista lähtien verkkovierailumaksujen maksimihinnoittelut tippuvat roimasti.

Verkkovierailut koskevat kaikkia, jotka matkustavat oman operaattorin saavuttamattomissa ja käyttävät muiden operaattoreiden palveluita. EU on määrännyt maksuille katon, jotta hinnoista ei muodostu järkyttävän suuria laskuja kuluttajille, joista erityisesti paljon matkustavat ovat usein valitettavan tietoisia. Näitä kattoja päivitetään pienemmiksi vuosittain.

Uudet maksimimaksut tippuvat soitettujen puheluiden osalta 21 prosenttia ja datayhteyden osalta peräti 55 prosenttia. Myös puheluiden vastaaottaminen ja tekstiviestien lähettäminen halventuu, uudet hinnat ovat tekstiviesteille 6 senttiä (ennen 8 senttiä) ja puhelun vastaanottamiselle 5 senttiä (ennen 7 senttiä).

Uudet soittohinnat ovat maksimissaan 19 senttiä minuutilta (ennen 24 senttiä) ja datamaksut maksimissaan 20 senttiä megatavulta (ennen 45 senttiä). Hinnoissa ei ole mukana arvonlisäveroja. EU:n futisaiheisen mainoksen mukaan verkkovierailu on ensi viikon tiistaista lähtien 25 kertaa halvempaa kuin vuonna 2010.Samalla mahdollistetaan operaattoreiden tarjoamien roaming-sopimusten tekeminen helpommin. Valinta voi kohdistua tiettyyn maahan ja operaattoriin, jolloin sopimus voidaan tehdä edullisemmin. Lopulta tarkoituksena on eliminoida roaming-maksut kokonaan EU:n alueella.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
inkogn (vahvistamaton)

1

Ainakin Saunalahti ja Sonera nokitti noi rajat paketeilla. 2,99€ per 50 megatavua. Eli 5,9c per mt.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

3

Nyt on kyllä hinnat EU:ssa jo sillä tasolla, että varmaan ensi kerralla matkatessa kääntyy data roaming asentoon käytössä.

Vastaa
inkogn
inkogn

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Nyt on kyllä hinnat EU:ssa jo sillä tasolla, että varmaan ensi kerralla matkatessa kääntyy data roaming asentoon käytössä.

Oon pitäny roamingia päällä aina siitä alkaen kun noi rajat tuli dataan. Normi puhelin vie dataa idlenä jotain megatavuja. Sähköposti ja whatsapp toimii normaalisti, facebookkia ja normi mobiilisivuja voi selata aika huoletta. Huomattavasti mieluummin käytän roamingia kuin tongin jotain epämääräisiä, mahdollisesti rekisteröintejä vaativia avoimia wifejä.

Vastaa
dRD
dRD

5

Sitten kun voin striimata Areenasta fudiksen mm-kisat roamingilla, menemättä vararikkoon (yhden matsin passeli hinta vois olla sen 2e), aletaan olemaan oikeissa tasoissa roaming datan hinnoittelun suhteen :-) Viime vuonna Ruotsissa koetin jotain urheilueventtiä katsoa ja tais 5min jälkeen nasahtaa tekstari Saunalahdelta sen ~50euron rajan vastaantulosta.

Vastaa
inkogn
inkogn

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Sitten kun voin striimata Areenasta fudiksen mm-kisat roamingilla, menemättä vararikkoon (yhden matsin passeli hinta vois olla sen 2e), aletaan olemaan oikeissa tasoissa roaming datan hinnoittelun suhteen :-) Viime vuonna Ruotsissa koetin jotain urheilueventtiä katsoa ja tais 5min jälkeen nasahtaa tekstari Saunalahdelta sen ~50euron rajan vastaantulosta.

Vaihda Soneran sopiva liittymään. Voit päästellä ruotsissa rajattomasti normi kuukausimaksulla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.