Google kertoi lisää älykelloihin tarkoitetusta Android Wearista

Valtteri Ahonen

Google kertoi lisää älykelloihin tarkoitetusta Android Wearista
Google I/O -tapahtuma on käynnissa parhaillaan, ja yhtiö on paljastanut siellä uutta tietoa alkuvuodesta julkistetusta Android Wear -hankkeestaan.

David Singleton, yksi Androidin johtavista insinööreistä, kertoi lavalla innokkaasti, kuinka tekniikka on viimein sillä tasolla, että tehokasta laskentaa saadaan pakattua riittävän pieneen pakettiin puettavien laitteiden muotoon.

Android Wear on Androidin alusta esimerkiksi älykelloja varten. Se on muokattu erityisesti hyvin pieniä näyttöjä silmällä pitäen. Android Wear mahdollistaa kehittäjille samojen kehitystyökalujen käytön kuin puhelimissa ja tableteissakin.

Singleton kertoi tyylin olevan suuri kysymys puettavista laitteista puhuttaessa, minkä vuoksi Android Wear tukee sekä neliskanttisia että pyöreitä näyttöjä. Näin tuotteiden suunnittelua rajoitetaan mahdollisimman vähän.

Tapahtumassa kerrottiin, että keskivertokäyttäjä katsoo Android-puhelintaan yli sata kertaa päivässä. Tämä on toiminut inspiraationa Android Wearille, ja erilaiselle tavalle päästä käsiksi käyttäjälle kaikkein tärkeimpiin tietoihin. Tarkoituksena on tuoda uusilla laitteilla esille tärkeää tietoa ja yksinkertaisia keinoja sen käsittelyyn. Käytännössä tämä tarkoittaa ainakin ilmoitusten saamista älykellon ruudulle, sekä niiden poistamista helposti sivulle pyyhkäisemällä. Google Now on oli ainakin lavalla esitetyssä demossa vahvasti esillä.Android Wearia kehittäessä on otettu huomioon myös erilaiset liikuntaharrastukset, ja ohjelmistopuolella se tukee näppärästi esimerkiksi askelten mittausta ja viikottaisten kävelytilastojen näyttöä, sekä sykemittausta. Nämä ominaisuudet ovat tietysti riippuvaisia laitteen raudasta.

Esityksen loppupuolella Singleton näytti, kuinka Android-puhelimeen asennettavien sovellusten Wear-versiot asentuvat automaattisesti älykelloon ja pysyvät päivitettyinä kunhan laite on yhdistettynä puhelimeen langattomasti.

Lopuksi kerrottiin, että jo aiemmin paljastettuja Android Wearia hyödyntäviä älykelloja on tulossa pian markkinoille. LG:n G Watch tulee myyntiin Play-kauppaan vielä tänään ja Samsungin uusi Gear Live -laite on niin ikään saatavilla tänään. Ehkä kaikkein odotetuimmasta laitteesta, Motorolan Moto 360 -kellosta, kerrottin valitettavasti vain, että se tulee saataville myöhemmin tänä kesänä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.