Huhu: Microsoftin puhelimista tulee "Nokia by Microsoft" ja Surface-nimi korvataan Lumialla

4
Sami Koivunen

Huhu: Microsoftin puhelimista tulee Nokia by Microsoft ja Surface-nimi korvataan Lumialla
Luotettavaksi osoittautuneen sarjavuotaja @evleaksin tarjoaman viimeisimmän huhun mukaan Microsoft on viimeisillä vaiheillaan Nokia-brändin lisenssointisopimuksen työstämisessä.

Microsoftin odotetaan kutsuvan Windows Phone -älypuhelinmallistojaan tulevaisuudessakin Lumioiksi, mutta brändäävän tuotteet "Nokia by Microsoft" -leimalla. Lisäksi hieman yllättäen Microsoft aikoisi korvata tulevaisuudessa tablet-mallistoissa nähdyn Surface-tunnuksen Lumialla.

Phone Arena uutisoi hiljattain vuotaneen dokumentin paljastaneen Microsoftin aikeet poistaa Nokia nimenä Lumia-tuotteista 18 kuukautta Nokia-kaupan jälkeen. Nokia X -tuotteiden kerrotaan luopuvan Nokia-etuliitteestä joulukuun 31. päivänä vuonna 2015 ja Nokia Asha -tuotteiden 10 vuotta kauppasopimuksen jälkeen.Surface-nimen vaihdolla voidaan lukea rivien välistä Microsoftin hakevan uutta alkua kankeasti käyntiin lähteneeseen tablet-kilpailuun. Jalkapallon MM-kisojen aikaan Microsoft on joka tapauksessa panostanut huomattavasti Surface Pro 3 -tabletin mainostukseen ja toistaiseksi mitään virallista tietoa nimen- ja brändinmuutoksista ei ole.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Tyypillistä Microsoftia; yritetään ratsastaa Nokian nimellä ja tuotemerkillä sekä haudataan huonon maineen saanut Surface. Toivottavasti myynnit pysyy heikolla tasolla jatkossakin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Tyypillistä Microsoftia; yritetään ratsastaa Nokian nimellä ja tuotemerkillä sekä haudataan huonon maineen saanut Surface. Toivottavasti myynnit pysyy heikolla tasolla jatkossakin.

Huono maine on aika kyseenalainen väite. Surface on on ollut huonossa valossa ainoastaan sen myyntilukujen takia.

Mutta brändivaihdoksen ymmärtäisi, jos tuote viedään Lumia-maiseen muotoiluun, joka Microsoft Mobilen oston jälkeen on todennäköistä. Surface tiimi varmasti yhdistetään MM:n kanssa, sillä niillä on turhia päällekkäisyyksiä.

Nokia brändin osto on järkevää, sillä Lumia tuoteperhe on lähestulkoon ollut sama asia kuin Windows Phone.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Tyypillistä Microsoftia; yritetään ratsastaa Nokian nimellä ja tuotemerkillä sekä haudataan huonon maineen saanut Surface. Toivottavasti myynnit pysyy heikolla tasolla jatkossakin.

Huono maine on aika kyseenalainen väite. Surface on on ollut huonossa valossa ainoastaan sen myyntilukujen takia.

Mutta brändivaihdoksen ymmärtäisi, jos tuote viedään Lumia-maiseen muotoiluun, joka Microsoft Mobilen oston jälkeen on todennäköistä. Surface tiimi varmasti yhdistetään MM:n kanssa, sillä niillä on turhia päällekkäisyyksiä.

Nokia brändin osto on järkevää, sillä Lumia tuoteperhe on lähestulkoon ollut sama asia kuin Windows Phone.


Kyllä, Microsoftin kannalta Nokian brändin osto on hyvä veto, sillä ainakin 80% Windows Phone -laitteista on tällä hetkellä Nokian valmistamia.

Itseäni harmittaa kyllä edelleen, että Nokian laitteet meni Amerikkalaisille, mutta tärkeintä on nyt kuitenkin se, että Nokia on edelleen olemassa omana yrityksenään ja kaiken lisäksi voitollinen.

Olisikohan sellaisessa mitään perää, että muutama vuosi sitten kun Nokia osti NSN:n kokonaan itselleen melko suurella rahalla, niin se olisi ollut ikään kuin Nokian varasuunnitelma sen varalle, että laitevalmistus myydään Microsoftille? Oli vain niin erikoista, että tuolloin niin raskaasti tappiollinen yritys teki yhtäkkiä jättikaupat johon kului miljardeja muutenkin "pienistä" käteisvaroista. Tapahtuiko NSN:n osto vain sattumalta oikeaan aikaan, vai oliko se tarkkaan harkittu päätös varasuunnitelmaksi?

Vastaa
FarColdDistance
FarColdDistance

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Olisikohan sellaisessa mitään perää, että muutama vuosi sitten kun Nokia osti NSN:n kokonaan itselleen melko suurella rahalla, niin se olisi ollut ikään kuin Nokian varasuunnitelma sen varalle, että laitevalmistus myydään Microsoftille? Oli vain niin erikoista, että tuolloin niin raskaasti tappiollinen yritys teki yhtäkkiä jättikaupat johon kului miljardeja muutenkin "pienistä" käteisvaroista. Tapahtuiko NSN:n osto vain sattumalta oikeaan aikaan, vai oliko se tarkkaan harkittu päätös varasuunnitelmaksi?

Nokiahan osti NSN:n kokonaan itselleen melkolailla tasan vuosi sitten. Hinta oli 1,7 miljardia, joka oli kaikkien asiasta tietävien mielestä aivan naurettavan vähän. Kaksi kuukautta tuon kaupan jälkeen ilmoitettiin, että Microsoft ostaa Nokian kännykkäpuolen. Eiköhän tuossa vaiheessa MS-Nokian neuvottelut ole olleet aika pitkällä ja tiedetty, että kohtaan ollaan pelkkä verkkovalmistaja. Eli fiksu veto näin jälkikäteen ajateltuna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.