Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Aurinko paistaa risukasaan: HTC punnersi voitolliseksi

5
Manu Pitkänen

Aurinko paistaa risukasaan: HTC punnersi voitolliseksi
Vielä muutama vuosi sitten HTC oli Android-valmistajien ykkönen myyntimäärien perusteella, mutta yhtiön alamäki alkoi pian Samsungin Galaxy-puhelimien vallattua alaa. Alamäki kulminoitui viime syksynä, jolloin yhtiö teki ensimmäisen tappiollisen neljänneksen vuoden 2002 jälkeen.

Viime jouluna HTC:n tulos oli nipin napin voitollinen, mutta tämän vuoden alussa yhtiö teki taas tappiota. Nyt tämän vuoden toinen neljännes on jälleen voitollinen ja mikä parasta, yhtiö ylsi operatiiviseen voittoon (kolme edellistä neljännestä ovat tuottaneet operatiivista tappiota). Nettotulos (55 miljoonaa euroa) oli korkein sitten vuoden 2012 syksyn. Liikevaihdolla mitattuna mennyt kevät (1,6 miljardia euroa) oli kuitenkin huonoin pariin vuoteen.

Hyvän tuloskehityksen taustalla on HTC:n läpikäymä kulukuuri. Liikevaihdon perusteella keväällä julkistettu HTC One (M8) ei olisi onnistunut löytämään asiakkaita sen paremmin kuin One (M7) viime vuonna.


HTC on vielä kaukana comebackin tekemisestä. Tulevat neljännekset voivat osoittautua hankaliksi, kun alkuinnostus One (M8):n ympärillä alkaa laantua ja uusia puhelimia tulee syksyllä markkinoille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

teppoI
teppoI

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Loppuko HTCn tämävuoden toinenneljännes milloin ?

Käsittääkseni HTC:n tilinpitovuosi menee käsikädessä kalenterivuoden kanssa, eli Q2 loppui kesäkuun lopulla. Joillain aasialaisyhtiöillä (HTC ja Samsung) on tapana raportoida avainluvut heti kvartaalin jälkeen ennen varsinaista osavuosikatsausta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:


Käsittääkseni HTC:n tilinpitovuosi menee käsikädessä kalenterivuoden kanssa, eli Q2 loppui kesäkuun lopulla.


Ok, uutinen varmaan sitten tehty mainitsemasi kaltaisista ennakkoluvuista.

HTCn sivuilta oli myös jotain ennakkolukuja, ei ehkä ihan samoja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja