SamMobile: Samsung julkistamassa Gear VR -virtuaalitodellisuuslaitteensa syyskuussa

1
Juha Tuppi

SamMobile: Samsung julkistamassa Gear VR -virtuaalitodellisuuslaitteensa syyskuussa
Tuoreimpien tietojen mukaan Samsung olisi hyppäämässä mukaan virtuaalitodellisuusmarkkinoille IFA 2014 -messuilla syyskuun alussa.

SamMobile-sivusto vahvisti eilen huhut, joiden mukaan Samsung olisi tuomassa markkinoille omaa virtuaalitodellisuuslaitettaan. Aiempien tietojen mukaan Samsung on kehittänyt laitetta jo pitkään, mutta valmistaja odottelee seuraavan sukupolven Galaxy-laitteita saadakseen tuotteestaan kilpailukykyisemmän. Lisäksi laitteen olisi huhujen mukaan tarkoitus kilpailla muiden VR-laitteiden kanssa hinnallaan.

Tuoreimpien paljastusten mukaan kyseessä tulee olemaan Gear VR -niminen laite, joka sallii Galaxy-älypuhelimen telakoimisen käyttäjän silmien eteen USB 3.0 -kytkennällä. Laite voi näin hyödyntää älypuhelimen kiihtyvyys- ja liikkeentunnistussensoreita pään liikkeiden seurantaan. Tämä selittää myös Samsungin halun odotella sen uudempia puhelinmalleja ennen virtuaalilaitteensa julkaisua, sillä niiden käyttämä AMOLED-näyttöteknologia varmistanee riittävän kuvanlaadun ja käyttökokemuksen.Galaxy-älypuhelimien hyödyntäminen laitteessa mahdollistaa myös matalat tuotantokustannukset ja edullisen hinnoittelun. SamMobilen julkaiseman kuvan perusteella Gear VR -laitteen sivusta löytyy painike, jonka avulla käyttäjä voi kytkeä telakoidun puhelimen takakameran päälle ja nähdä ympäristönsä laitetta riisumatta, sekä kosketusalusta laitteen käyttöliittymän operoimiseksi.

Lähteen mukaan Samsung on kehittänyt laitteen ohjelmistoa yhteistyössä Facebookin omistaman Oculus VR:n kanssa. Laitteistopuoli on sen sijaan kokonaan Samsungin käsialaa. Samsung Gear VR:n ensimmäisiksi sovelluksiksi nimetään Theatre, 360 Player ja Gallery, joiden perusteella Samsung vaikuttaisi panostavan ainakin alustavasti laitteessaan enemmän mediapuoleen kuin peleihin. Gear VR:n ohjelmistokehittäjätyökalut on myös ilmeisesti tarkoitus julkaista pian laitteen julkistamisen jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.