Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tilastot kertovat: Microsoftilla on rautainen ote Windows Phone -ekosysteemistä

4
Manu Pitkänen

Tilastot kertovat: Microsoftilla on rautainen ote Windows Phone -ekosysteemistä
Windows 8- ja Windows Phone -sovelluksille tarkoitettua mainosverkkoa tarjoava AdDuplex on julkaissut kesäkuussa keräämäänsä tilastotietoa Windows Phone -ekosysteemistä. Mitään järisyttäviä muutoksia Windows Phone -ympyröissä ei kesäkuun aikana tapahtunut, mutta tiedot antavat hyvän tilannekatsauksen nyt kun Microsoft on hiljalleen tuomassa tarjolle Windows Phone 8.1 -päivitystä.


AdDuplexin keräämän datan perusteella Nokia-merkkisillä puhelimilla (jota ovat nykyään WP:tä kehittävän Microsoftin omaisuutta) on varsin rautainen ote Windows Phone -puhelimien käyttäjäkunnasta (installed base) – jopa 93,8 prosenttia Windows Phone 8.x -puhelimista on nokialaisia. Kakkosena tulee HTC, jonka osuus hupeni prosentin kymmenesosilla edellisestä mittauskerrasta 4,1 prosenttiin. Samsung tulee kolmantena 1,3 prosentin osuudella. Noin 83 prosenttia Windows-puhelimista käyttää versiota 8.0 tai uudempaa (lopuissa on 7.x-versio ja niiden tuki loppuu syyskuussa).Ylivoimaisesti käytetyin Windows Phone -puhelin on vähemmän yllättäen viime vuonna markkinoille tullut reilut sata euroa maksanut Lumia 520. Toisena on Lumia 625 ja kolmantena Lumia 920.Eniten Windows Phone -puhelimia löytyy Yhdysvalloista (11 % Windows-puhelimista). Seuraavaksi eniten niitä on Intiassa ja Brasiliassa. Kiina on listassa kuudentena ja Suomi kahdentenatoista, mutta niiden välinen osuusero on melko pieni (0,7 prosenttia). Kiinassa on siis hieman enemmän Windows Phone -puhelimia kuin Suomessa, vaikka markkinoiden koko on aivan eri kokoluokkaa. Mittaustekniikalla voi kuitenkin olla huomattava vaikutus tuloksiin (AdDuplex seurasi 11 globaalia sovellusta, joita kiinalaiset eivät välttämättä kovin yleisesti käytä).
Yhdysvalloissa käytössä olevista Windows-puhelimista noin puolet ovat Lumia 520:tä ja 521:tä. Suosituin HTC-merkkinen Windows-puhelin on 8X.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

tataka
tataka

1

Yksi syy miksi nokia/microsoft on niin iso osuus on se ettei muut valmistajat ole pitkään aikaan tehneet uusia ja lisäksi edes huawei ei ole pystynyt tekemään halpaa laitetta tarpeeksi hyvällä hinta/laatu suhteella.

Nokialla myös paljon hyviä omia ohjelmia tosin microsoft varmaan osan antaa jossain vaiheessa windows phone lisenssin mukana muillekin valmistajille. Muutenkin ei muut kuin nokia ole panostanut windows älypuhelimien tukeen pahemmin.

Suomessa windows phonen osuus tulee laskemaan edelleen koska nokia on osa mikkisoftaa ja nyt porukka ostaa omaan/lasten/lahjan saajan käyttöön parhaan puhelimen eikä vain koska merkki on nokia.

Yrityskäyttäjissä varmasti windows phone tulee olemaan suosittu ainakin jos ei yritystä haittaisi nsa joka tosin kiusaa myös ios ja androidia, mutta muuten windows phone on yrityskäyttöön ok, ainakin jos tulee sitä tukevaa älykelloa joka voisi olla kokouksissa kävijöillä olla aika hyvä kun ei häiritse muita niin paljoa.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

Tuliko tuo nyt minään yllätyksenä kenellekkään, että mikä valmistaja hallitsee WP markkinoita? Ja tatakalle sen verran, että imho Lumia 1020 on best älypuhelin ever, enkä edes voisi kuvitella vaihtavani sitä johonkin Samsungin muovileluun, jossa niin paljon bloatwarea ja muuta skeidaa, että pitäisi käytännössä heti ennen käyttöönottoa rikkoa siitä takuu ja flashata parempaa romia tilalle...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

11% myydyistä puhelimista on Yhdysvalloissa, jossa yhtiön markkinaosuus on 3-4%. Paljon on vielä työtä edessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

11% myydyistä puhelimista on Yhdysvalloissa, jossa yhtiön markkinaosuus on 3-4%. Paljon on vielä työtä edessä.

Nyt kun Microsoft Mobilellelle siirty tuo, niin luulisi että yrittävät nostaa markkinaosuutta kympin tuntumaan, pääsevät helpommin emon kanssa puhaltaan samaan hiileen.
Jos siinä onnistuvat niin pomppaa myös tuo mainitsemasi 11% osuus, jos oletetaan ettei Kiinassa tapahdu nopeampaa kasvua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.