MediaTekin uusi mobiilisuoritin ennätystehtailee suorituskyvyllään

Matti Robinson

MediaTekin uusi mobiilisuoritin ennätystehtailee suorituskyvyllään
MediaTek esitteli tällä viikolla uuden MT6595-järjestelmäpiirin, joka tarjoaa kahdeksan ydintä jopa 2,5 gigahertsin kellotaajuudella. Yhtiön mukaan muillakin huippuominaisuuksilla varustettu järjestelmäpiiri on selvästi kilpailijoita nopeampi.

MediaTekin uutuudesta löytyy 4G-yhteydet, tuki QHD-resoluution näytöille sekä tietysti muut tykötarpeet. Kiinalaisyritykselle on kuitenkin tärkeää, että myös suorittimien teho on kohdillaan ja se kertoo, että AnTuTu-sovelluksella mitattiin yli 47 000 pisteen lukema, joka päihittää kaikki aiemmat mittaukset. MT6595 tukee kameroita aina 20 megapikseliin asti ja tuki löytyy myös 4K UHD videolle.

Vastaavanlaisilla big.LITTLE-kokoonpanoilla, jotka muodostuvat neljästä A15- ja neljästä A7-suoritinytimestä, on päästy vain hieman yli 40 000 pisteen. Tällaisia kokoonpanoja löytyy uusimmista Samsungin laitteista, joissa on Exynos-piirit. Piirin huimasta suorituskyvystä huhuttiin jo paljon ennen sen julkaisua.
Yhtiö on esitellyt nyt myös MT6795-piirin. LTE-yhteyksillä, 2K-näyttöjen tuella ja kahdeksalla ytimellä varustettu 64-bittinen MT6795 saapuu markkinoille laitteisiin vuoden lopulla.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.