Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Varoittava esimerkki: Älä nuku puhelimesi kanssa

7
Manu Pitkänen

Varoittava esimerkki: Älä nuku puhelimesi kanssa
Joka kesä kun ihmiset pitävät lomiaan ja maailma menee kiinni, mediat ympäri maailmaa huomaavat uutisvirran kuivuvan olemattomaksi. Viime vuosina suosituiksi täyteuutisiksi ovat nousseet viallisista litiumakuista johtuvat älypuhelimien käryämiset. Tänäkin vuonna näitä juttuja on saatu ihmetellä verkkomedioissa, tuoreimpana esimerkkinä KDFW:n uutisoima 13-vuotiasta tyttöä koskettanut tapaus.

Texasissa asuva Ariel Tolfree heräsi eräs yö kesken unien havahduttuaan savun hajuun. Hänen tyynyn viereen laskema (ja vahingossa sen alle sujahtanut) Samsung Galaxy S4 alkoi yllättäen käryämään niin pahasti, että koko älypuhelin käytännössä suli ja poltti reiän liinavaatteisiin. Tolfreet ihmettelivät tapausta, koska he kuvittelivat älypuhelimien olevan turvallisia.

He ottivat asian johdosta yhteyttä Samsungiin. Yhtiö aikoo selvittää, mikä johti puhelimen sulamiseen, mutta jo nyt on tiedossa, että kyseisessä Galaxy S4:ssä oli alkuperäisen akun sijaan tarvikeakku. Samsung on luvannut korvata puhelimen sekä vaurioituneet liinavaatteet ja patjat.Ariel Tolfreen tapaus osoittaa, ettei puhelimen säilytyspaikka ole tyynyn alla ja vanhempien kannattaa valistaa asiasta teini-ikäisiä lapsiaan. Tällä kertaa henkilövahingoilta vältyttiin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

muppis
muppis

1

Itsellä on SGS3 mini ja siitä pullistui vuoden käytön jälkeen alkuperäinen akku. Tästä johtuen latauksen aikana kuumeni ihan saakelisti ja välillä jännitti, että koskahan akulle tulee mitta totaalisen täyteen ja päättää päästää käyttösavut. Onneksi ehdin saamaan uuden akun ennen, eli ei ole pelkkien tarvikeakkujen vitsaus tuo.

Vastaa
raiku92
raiku92

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Itsellä on SGS3 mini ja siitä pullistui vuoden käytön jälkeen alkuperäinen akku. Tästä johtuen latauksen aikana kuumeni ihan saakelisti ja välillä jännitti, että koskahan akulle tulee mitta totaalisen täyteen ja päättää päästää käyttösavut. Onneksi ehdin saamaan uuden akun ennen, eli ei ole pelkkien tarvikeakkujen vitsaus tuo.

Hmm. sanos tarsko mun ostaa Note II:n us akku, koska ladatessa se lämpenee melkosesti?

Vastaa
wiza
wiza

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti raiku92:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Itsellä on SGS3 mini ja siitä pullistui vuoden käytön jälkeen alkuperäinen akku. Tästä johtuen latauksen aikana kuumeni ihan saakelisti ja välillä jännitti, että koskahan akulle tulee mitta totaalisen täyteen ja päättää päästää käyttösavut. Onneksi ehdin saamaan uuden akun ennen, eli ei ole pelkkien tarvikeakkujen vitsaus tuo.

Hmm. sanos tarsko mun ostaa Note II:n us akku, koska ladatessa se lämpenee melkosesti?

Jos käytät samalla kun lataat sitä niin "melkoinen lämpeneminen" on kyllä ihan normaalia. Ja vaikket käyttäisikään niin kyllä se vähän lämpenee ladatessa joka tapauksessa.

Voisin kuvitella että jos täysin käyttämättömänä latauksessa kuumenee niin kuumaksi ettet pysty pitämään puhelinta kädessä tai akku pullistelee niin kannattaa vaihtaa...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

4

"oli alkuperäisen akun sijaan tarvikeakku"...Ei ehkä kannata tuo hintaiseen luuriin laittaa mitään kiinanihme akkua muutenkaan.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

5

Jotenkin epäilen tuota väitettä käytetystä tarvikeakusta. Miksi joku tavan käyttäjä edes haluaisi noinkin uuteen luuriin vaihtaa tarvikeakun alkuperäisen tilalle? Aika tiukilla pitää myös olla rahojen, jos on pitänyt tarvikeakku ostaa kun aito akku ei kovin paljon maksa. Ostin itse ihan Samsungin valmistaman tehoakun S3 luuriin alle 20 eurolla (17,90e toimitettuna). Toki tämä oli alennuksesta, mutta silti noista ei kyllä kauheasti tarvitse maksaa.

Vastaa
perhana
perhana

6

On se sentään hyvä että samsungin luureihin saa vaihdettua itse akun, eihän tuohon Ariel tytön luuriinkaan tarvitse kuin uuden (tarvike)akun hommata niin varmaan ihan hyvin pelaa taas... mitä tuo pieni mustuminen haittaa :D

Vastaa
jartar
jartar

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:

Jotenkin epäilen tuota väitettä käytetystä tarvikeakusta. Miksi joku tavan käyttäjä edes haluaisi noinkin uuteen luuriin vaihtaa tarvikeakun alkuperäisen tilalle?


Selvä juttu, että kännyssä oli Samsungin oma akku. Ariel saanut varmasti hyvän summan rahaa vilpillisestä lausunnosta. Vai haluaako joku kertoa, että miksi Samsung korvaisi vahingot, mitkä ovat aiheutuneet toisen valmistajan akusta?

Lainaus:

Ariel Tolfreen tapaus osoittaa, ettei puhelimen säilytyspaikka ole tyynyn alla ja vanhempien kannattaa valistaa asiasta teini-ikäisiä lapsiaan. Tällä kertaa henkilövahingoilta vältyttiin.


Ei kuitenkaan uutinen kerro, että missä se paikka sitten on? Suojakuoret, housun taskut, yöpöytä, laturi jne. voidaan unohtaa. Ne on vaarallisempia, kun tulipaloon ei kerkeä reagoida yhtä nopeasti. Itse veikkaisin turvallisimmaksi paikaksi pakastinta ja varmuuden vuoksi puhelin yöksi kiinni.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.