Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nettisivut näkyvät pian Lumia-puhelimissakin "oikein"

5
Manu Pitkänen

Nettisivut näkyvät pian Lumia-puhelimissakin oikein
Lumia-puhelimien käyttäjät ovat saattaneet aika ajoin törmätä Internet Explorer -selaimen kanssa tilanteisiin, joissa verkkosivujen mobiililaitteille optimoitujen sivujen sijaan esitetään työpöytäversio tai sivujen esityksessä on muuta häikkää. Kuten sovelluskehittäjätkin, monet verkkosivustot ovat keskittyneet rakentamaan palvelunsa iPhonelle ja Androidille. Tästä syystä mobiilisivustot toimivat parhaiten Safarilla ja Chromella.

Microsoft ei ole voinut tehdä muuta kuin niellä tämä fakta ja muokata Internet Exploreria toimimaan WebKit-selaimen omaisesti. Microsoft joutuu lisäämään Internet Exploreriin epästandardeja ominaisuuksia, on lopputuloksena toisaalta parempi käyttökokemus.

Jakeluun tulossa olevan Windows Phone 8.1 Updaten myötä Internet Explorerin User Agent -tunnistetietoihin on tehty viilauksia, joiden myötä selain näytää monista sivustoista saman version kuin iPhonen Safarikin. Microsoft on myös parantanut yhteensopivuutta erikoisempien HTML-ratkaisuiden kohdalla, mitkä muut selaimet osaavat tulkita mutta IE ei ole siihen kyennyt.Alla olevassa kuvassa vasemmalla puolella on Twitterin mobiilisivusto Windows Phone 8.1:llä katsottuna ja oikealla sivusto WP 8.1 Updaten jälkeen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
urska (vahvistamaton)

1

Mobiilisivut pitäisi lailla kieltää. Jo N900 osasi hanskata sivut kuten kuuluukin -> täysi työpöytäversio.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mooli (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti urska:

Mobiilisivut pitäisi lailla kieltää. Jo N900 osasi hanskata sivut kuten kuuluukin -> täysi työpöytäversio.

Täysin samaa mieltä! Itellä puhelimen user agntti toisaalta nyt koko ajan desktop, mutta silti useat sivut kysyvät että avataanko mobiilisivut. Pirun ärsyttävää!

Vastaa
perhana
perhana

3

Lainaus:

Microsoft joutuu lisäämään Internet Exploreriin epästandardeja ominaisuuksia

Jälleen siis nähdään se yleensä mielellään vaiettu seikka, eli IE pyrkii noudattamaan yleisiä standardeja, mutta monet verkkosivustojen laatijat sponsoreidensa toivomuksesta laativat sivustoja jotka eivät noudata standardeja, vaan ovat optimoitu epästandardisti toimimaan paremmin esim googlen tai firefoxin selaimilla, jotta saataisiin IE vaikuttamaan huonolta ja menettämään markkinaosuuksia.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mooli:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti urska:

Mobiilisivut pitäisi lailla kieltää. Jo N900 osasi hanskata sivut kuten kuuluukin -> täysi työpöytäversio.

Täysin samaa mieltä! Itellä puhelimen user agntti toisaalta nyt koko ajan desktop, mutta silti useat sivut kysyvät että avataanko mobiilisivut. Pirun ärsyttävää!

Ei se että kysytään ole arsyttävää vaan se että jotkin sivustot aukeavat mobiilissa vaikka valitsisikin työpöytäversion. Se on vasta ärsyttävää

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

5

Microsoft törmää nyt itse samaan ongelmaan, jonka kanssa muut selainvalmistajat painivat IE6:n kulta-aikoina. Tällöin sivut oli optimoitu toimimaan IE:n epästandardeilla tekniikoilla, eivätkä ne toimineet kunnolla muilla paremmin standardeja noudattaneilla selaimilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja