Odotettu ominaisuus tulossa Android-puhelimiin: Tuki usealle käyttäjälle

2
Manu Pitkänen

Odotettu ominaisuus tulossa Android-puhelimiin: Tuki usealle käyttäjälle
Google on lisäämässä Android-puhelimiin seuraavaan L-julkaisun yhteydessä tuen usealle käyttäjälle. Usean käyttäjäprofiilin tuen ansiosta puhelimen lainaaminen helpottuu ja lisäksi se yksinkertaistaa puhelimen käyttöä erilaisissa ympäristöissä (esim. vapaa-aika- ja työprofiilit).

Android-tableteissa ominaisuus on löytynyt jo versiosta 4.2-lähtien ja siihen lisättiin mahdollisuus hallita käyttäjäprofiilien käyttömahdollisuuksia 4.3-julkaisussa. Ominaisuutta ehdotettiin eilen Androidin kehityssivustolla lisättäväksi myös puhelimiin, mutta kehitysidea laitettiin jäihin, koska se on kuulemma tulossa seuraavan käyttöjärjestelmäpäivityksen (eli ilmaisesti Android L:n) mukana

Google esitteli tärkeimpiä Android L:n sisältämiä uusia ominaisuuksia I/O-kehittäjätapahtumassa kesäkuun lopulla. Android L sisältää esimerkiksi uuden ART-suoritusympäristön, uuden Material Design -käyttöliittymän, parannetut ilmoitukset ja parannuksia energiankulutukseen. Käyttöjärjestelmä julkaistaneen tämän vuoden lopulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Mitenkähän sovellukset menee, eli jos käyttäjä B on hankkinut sovelluksen A, niin onko se kaikkien käyttäjien käytössä (jos B ei estä), vai pitääkö jokaisen hankkia erikseen.

Jos kaikkien käytössä, niin koskeeko myös sisäisiä ostoja ?

(noin saisi esim. yksityis laitteen tilin hankinnat työ luuriin ja päinvastoin)

Miten yksityisyys, eli jos käyttäjä A ja B käyttää samaa laitetta, mutta omilla profiileilla, niin tunnistaako esim FB sen, entä selaimella ?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Miten yksityisyys, eli jos käyttäjä A ja B käyttää samaa laitetta, mutta omilla profiileilla, niin tunnistaako esim FB sen, entä selaimella ?


Veikkaan, että tämä toimii täysin samalla tavalla kuin tableteilla. Eli normaali käyttäjätili voi asentaa sovellukset, jotka näkyvät sitten myös rajoitetulla profiililla. Rajoitetussa tilassa oleva käyttäjätili voi ajaa vain niitä sovelluksia, joihin on annettu lupa normaalilla käyttäjätilillä.

Kaikilla käyttäjillä on oma tallennustila, joten asetukset ja sovellusten tallettamat tiedot ovat käyttäjätilikohtaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.