Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin päivitystahti on edelleen huomattavan hidasta - KitKat nyt joka viidennessä laitteessa

9
Valtteri Ahonen

Androidin päivitystahti on edelleen huomattavan hidasta - KitKat nyt joka viidennessä laitteessa
Android on alustana kärsinyt oikeastaan aina siitä, että käyttäjät eivät syystä tai toisesta päivitä laitteitaan uusimpaan mahdolliseen versioon. Tuoreeltaan julkaistujen Googlen omien lukujen mukaan uusin KitKat-versio on tällä hetkellä joka viidennessä Android-laitteessa.

Päivittämättömyyden syy on toki usein siinä, etteivät valmistajat tue vanhoja laitteitaan ja näin mahdollista päivitystä. Tämä luo sovelluskehittäjille ongelman, kun uusien versioiden muutokset ja uudet ominaisuudet eivät tavoita kaikkia potentiaalisia käyttäjiä.


Vaikka KitKat on levinnyt tasaisesti ja suhteellisen rivakasti nyt 20,9 prosenttiin laitteista, luultavasti kiitos suosittujen uutuuksien, joissa se on valmiina, on Androidin päivitystahti erittäin hidasta verrattuna esimerkiksi iPhoneen. Applen tuorein järjestelmäversio iOS 7 on uusimpien tietojen mukaan käytössä yli 90 prosentissa laitekannasta. Androidin suosituin version on edelleen ensimmäinen Jelly Bean, eli Android 4.1.
Uunituore Windows Phone 8.1 -päivitys (Lumia Cyan) on puolestaan levinnyt kuunvaihteessa saatujen AdDuplexin lukujen mukaan 12 prosenttiin laitteista, vaikka se ei ole vielä saatavilla kaikilla markkinoilla kaikille laitteille, joille sen on luvattu tulevan. Se saavuttanee saatavuuden levittyä KitKatin luvut melko nopeasti.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Lindux
Lindux

1

Niin, Linuxinhan piti toteuttaa puhelimissa kaikki se, mitä muut eivät ole pystyneet. Noh, markkinaosuuden se on saavuttanut, että onnea siitä. Se kait se päälimmäinen tavoite yleensä onknin. Siinäpä ne sitten ovatkin. Puheet miljoonista kärpäsistä ovat jääneet kauas taakse. Nyt kun hankin vuosi sitten puhelimen, huhuttiin että kyllä siihen Kitkat tulee. Sitten kerrottiin, että ei tule. Kunnes taas jossain uutisoitiin, että saattaisi sittenkin tulla, mutta viimeisimmän tiedon mukaan ei tule.

Tämähän ei tietenkään ole kuluttajan näkökulmasta hauskaa, jos nyt en varsinaisesta harhaanjohtamisesta halua puhua. Kuten artikkelissakin viitataan, niin voitte uskoa tilanteen olevan hauska myös sovelluskehittäjien näkökulmasta.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

2

Androidin kohdalla löytyy paljon halppislaitteita, joitten käyttäjät ovat lapsia tai vanhuksia. Samaa ongelmaa ei ole Applen laitteiden kohdalla. Jos haluat päiviytyksiä - Osta Nexus-laite. Yksinkertaista.

Vastaa
temi
temi

4

Valmistajat haluavat aina myydä uusia puhelimia, eivätkä siten tee vanhemmalle puhelimelle enää päivityksiä.
Puhelimen huono suorituskykykin vaikuttaa päivitysten saatavuuteen

Itse jouduin vaihtamaan galaxy S2 plus puhelimesta S5-miniin, kun tietyt puhelimen lisälaitteet, joita olin hankkinut kikstarterin kautta, vaativat vähintään android 4.3 ja bluetooth 4.0 Le:n.

Vastaa
tataka
tataka

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Androidin kohdalla löytyy paljon halppislaitteita, joitten käyttäjät ovat lapsia tai vanhuksia. Samaa ongelmaa ei ole Applen laitteiden kohdalla. Jos haluat päiviytyksiä - Osta Nexus-laite. Yksinkertaista.

Ei se googlen nexus laitteetkaan ole mitään erityisen hyvin tuettuja verrattuna appleen, muihin androideihin kylläkin. Katso vaikka nexus onesta nexus 5 ja vertaa apple iphone 3gs 5s:ssään kuinka kauan on eri malleilla ollut tukea, ok apple ei tuo välttämättä uusimpia juttuja tuo vanhempiin puhelimiin mutta perusjutut(sovellusten tuki) ja tietoturva päivityksiä tulee.

Itse onneksi vaihdan sen verran usein ja pysyn lippulaivamalleissa niin ei ongelmia päivitysten kanssa niin paljoa poislukien että kestää jollei nexus laite. Toivoisin että android silver ja android one tulisivat suomeenkin kunnolla että voisi pienemmällä budjetilla oleville tutuille suositella paremmin puhelimia.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

6

Ensinnäkin kahden eri alustan päivityksen saannin vertailu on erittäin typerää - Androidin ja iOSn välillä on pieniä eroja. Nexus One oli toki melko tökerö tekele, mutta näissä uudemmissa on panostettu enemmän. Enemmänkin kannattaisi verrata toimivuutta kuin sitä kokoa ja paksuutta.

Vastaa
tataka
tataka

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Ensinnäkin kahden eri alustan päivityksen saannin vertailu on erittäin typerää - Androidin ja iOSn välillä on pieniä eroja. Nexus One oli toki melko tökerö tekele, mutta näissä uudemmissa on panostettu enemmän. Enemmänkin kannattaisi verrata toimivuutta kuin sitä kokoa ja paksuutta.

Minusta ei ole typerää verrata päivitettävyyttä varsinkin koska androidi on haittaohjelmien tekijöiden ykköskohde eikä sitä auta että monet puhelimet jo myyntiin tullessaan vanhalla käyttöjärjestelmällä ja moni keskihintaluokankin malli saa tosi huonosti päivityksiä kuten myös moni lippulaivamallikin esim lg g2 ei ole vieläkään ilmeisesti saanut kit katia ja sitä seuraavaa androidia voivat vain unelmoida(jolleivat takuuta menetä asentaessaan custom rom)

Motorolakin on nyt tuplannut myyntinsä, osa syy on se että useammille markkinoille tullut mutta myös se että ovat ilmeisesti sitoutuneet päivittämään moto x, g ja e myös. Itse toivon että kuluttajat enemmän laittaisivat arvoa sille tuleeko puhelimelle päivityksiä ainakin sen ajan kun itse on ajatellut puhelinta pitävänsä eli jos tahtoo pitää puhelimen ajan tasalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin apple, tosin microsoft on ilmeisesti luvannut wp8.x parempaa tukea kuin wp7.x...

Itse tykkään androidista mutta se on ongelmallista kaikille muille ne päivitykset paitsi tekniikka nörteille jotka vaihtavat lippulaivamallia vähintään kerran vuodessa.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

8

Kuinka suuri ongelma haittaohjelmat ovat:

http://qz.com/131436/contrary-to-what-y...ble-to-malware/

Miksi virustorjuntaohjelmia tekevät haluavat suurentaa aina ongelmia jos astutaan heidän aluelleen (v: ne tekevät sillä rahaa)? Toki olen ehdottomasti sitä mieltä, että tupakkatauolla tehdyt sovellukset pitäisi heivata pois.

Ja jos käyttäjää kiinnostaa päivitykset, jolloin hän ei osta missään nimessä Samsungia tai muuta raskaasti hakattua Androidia. Itselläni on Moto G ja päivitykset on tullut mallikkaasti ja ymmärtääkseni Android L tulee myös. Jos kokee yrityksen kusevan suuhun - ei kannata ostaa heiltä mitään.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Ensinnäkin kahden eri alustan päivityksen saannin vertailu on erittäin typerää ...


Ei välttämättä, mutta lainaamsi kaltainen kylläkin.

Alusta jossa jokainen valmistaja voi tehdä mitä lystää, jpäivitykset harvemmin "pakollisia" jne

Eri OSilla on erilaiset nimeämis, versiointi ja julkaisi käytännöt. Sitten joku menee vertaamaan millä suurin versio numero osuus, jossa vertaa yhden valmistajan muutaman suljetun premium mallin tilannetta kymenien valmistajien tuhansien mallien tilanteeseen.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Itse tykkään androidista mutta se on ongelmallista kaikille muille ne päivitykset paitsi tekniikka nörteille jotka vaihtavat lippulaivamallia vähintään kerran vuodessa.


Käsitys että suurin ongelma päivityksistä tuntuu olevan nörteillä.

No ei se Android laiteilla ihan ongelmatonta, kriittiset päivitykset ns merkki laitteillakaan ei välttämättä tule kovin vikkelään ja niiden kanssa voi pitää ongelmana eriaikaisuutta, jos kyse sellaisesta paikosta joka ei "tunnettu". Pitkään käyttöön laitetta hankittaessa mallin tuki ja sen kesto tärkeitä tietoja. (ei niinkään version ensimmäisen numeron suuruus)

Sovelluskehittäjä joka tukeutuu alustan uuteen ominaisuuteen joutuu toki seuraan markkinaosuuksia miettiessään sopivaa julkaisuajankohtaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja