Samsung toi vaihtoehdon iPhonelle: Tyyris ja metallilla koristeltu Galaxy Alpha

6
Manu Pitkänen

Samsung toi vaihtoehdon iPhonelle: Tyyris ja metallilla koristeltu Galaxy Alpha
Samsung on julkistanut metallisella kehyksellä koristellun Galaxy Alpha, joka yhtiön mukaan edustaa sen uudelleen määriteltyä designkieltä. Samsungin Galaxy-laitteiden muotoilusta vastannut johtaja Chang Dong-hoon jätti toukokuussa tehtävänsä Galaxy S5:n julkistamisen jälkeen ja siirtyi johtamaan designstrategian johtajaksi.

Korealaisyhtiö on tullut tunnetuksi "ämpärimuovin" suosimisesta puhelimiensa rungon valmistusmateriaalina, mistä yhtiöstä on toistuvasti kritisoitukin. Metallisen kehyksen avulla Samsung yrittää vastata arvosteluihin ja tuoda premium-tuntua puhelimiinsa, mihin iPhonen käyttäjät ovat jo tottuneet. Irrotettvan takakuoren materiaalia ei tiedotteessa paljastettu, mutta sen kuvaillaan olevan "pehmeä".

Puhelin painaa 115 grammaa ja on 6,7 millimetriä paksu, mikä tekee siitä yhden ohuimmista Galaxy-laitteista.

Galaxy Alphassa on 4,7 tuuman 720p-näyttö ja kahdeksanytiminen tai neljäytiminen järjestelmäpiiri (Exynos- ja Qualcomm-mallit), joka tukee parhaimmillaan 300 megabitin latausnopeuksia matkapuhelinverkosta. Näin nopeita LTE-A-verkkoja ei tosin löydy kuin harvakseltaan. Puhelimen 12 megapikselin kameralla voi kuvata UHD-tasoista videota (30 FPS). GAlaxy S5:n yhteydessä esitelty sormenjälkilukija on myös osa varusteluaSamsung tuo Galaxy Alphan myyntiin 150 maassa syyskuusta alkaen. Puhelin tulee saataville viidessä eri värissä (musta, valkoinen, kulta, hopea ja sininen), saatavilla olevat vaihtoehdot vaihtelevat maittain. Suomessa 32 gigatavun tallennustilalla varustetun (ei microSD-paikkaa) puhelimen suositushinta on 649 euroa ja se tulee myyntiin syyskuussa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -23%

Oppo A78 (5G)
199 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Samsung Galaxy S23+ – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy S23+
699 € Elisa
799 € Power
799 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 899 €

Oppo Reno 8 Pro – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 8 Pro
412 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 525 €

Kommentit (6)

Kiedis
Kiedis

1

Lainaus:

Samsungin Galaxy-laitteiden muotoilusta vastannut johtaja Chang Dong-hoon lähti yhtiöstä toukokuussa Galaxy S5:n julkistamisen jälkeen.

Chang Dong-hoon ei lähtenyt yhtiöstä mihinkään, vaan jatkaa tätä nykyä yhtiön muotoilustrategiasta vastaavan tiimin johdossa.

Laite itsessään on varsin tyylikäs, joskin hieman kallis ottaen huomioon, ettei kamera tai näytöntarkkuus vastaa S5:ttä. Laite ei myöskään ole vesitiivis. Saapa nähdä, miten lähtee Suomessa liikkeelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

2

Mielenkiinnolla odotan riittääkö Samsungin brandi myymään tätä. Samsunghan on perinteisesti myynyt lähinnä kovia specsejä, mukiin menevällä muotoilulla, melko edulliseen hintaan. Nyt iPhone 6 tulee heti perään luultavasti paremmilla specseillä ja SGS5 paremmilla specseillä on jo markkinoilla.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:Chang Dong-hoon ei lähtenyt yhtiöstä mihinkään, vaan jatkaa tätä nykyä yhtiön muotoilustrategiasta vastaavan tiimin johdossa.

Ihan totta, korjasin juttua.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

4

Vau, melko siedettävän näköinen Samppa. Edistystä. En kyllä silti hommais koska TouchWiz ja yleisesti muutenkin Sampan softa on aika kaameaa...

Vastaa
perhana
perhana

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Mielenkiinnolla odotan riittääkö Samsungin brandi myymään tätä. Samsunghan on perinteisesti myynyt lähinnä kovia specsejä, mukiin menevällä muotoilulla, melko edulliseen hintaan. Nyt iPhone 6 tulee heti perään luultavasti paremmilla specseillä ja SGS5 paremmilla specseillä on jo markkinoilla.

Perustelisitko tuon "melko edullisen hinnan"...?
Mielestäni 629,90 euroa ämpärimuovisesta 16Gt S5:sta ei ole mitenkään melko edullista, jos vertailuna käyttää "ylihintaista" 644,90 euroa maksavaa 16Gt iPhone 5S mallia. (verkkokaupan tämänhetkiset hinnat)

Säälittävä totuushan on jo pitkään ollut se että Samsung myy turhanpäiväisillä specseillä paisuteltua ylihintaista kuraa koska suunnattomilla joka paikkaan levitetyillä markkinointikampanjoilla sokaistut lammasjoukot niitä ostavat... kun kavereillakin on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
suu-lake (vahvistamaton)

6

Emminä ainakaan mitään simsanggeja mene ostamaan. En puhelimena, en tv:nä enkä mitään muutakaan. Markkinoilla on olemassa laadukkaampia tuotteita. Ja niitä saa jopa edullisemmin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.