Applen iCloud-pilvi levittäytyi Kiinan ylle

1
Manu Pitkänen

Applen iCloud-pilvi levittäytyi Kiinan ylle
Kiinassa sijaitseva Fuzhoun kaupunki on paljastanut tiedotteessaan, että Apple on saanut valmiiksi kiinalaisten iCloudiin tallentamien tietojen siirron Kiinassa sijaitseville palvelimille.

Fuzhoun kaupungin tiedote poistettiin sen julkaisun jälkeen, mutta siitä on jäänyt todisteita muun muassa ruutukaappausten muodossa.

Tiedotteen mukaan Apple on siirtänyt iCloud-datan China Telecomin palvelimille, joista kiinalaiset pääsevät varmemmin ja nopeammin käsiksi omiin tietoihinsa. Applen on pitkään huhuttu rakentavan omaa sisällönjakeluverkkoa, jotta esimerkiksi ohjelmistopäivitysten aiheuttamilta sivuvaikutuksilta voitaisiin välttyä mahdollisimman paljon.Applen kerrottiin ottaneen sisällönjakeluverkon käyttöön elokuun alussa. Pian tämän jälkeen kiinalaisten data saatiin siirrettyä China Telecomin palvelimille.

NSA:n vakoiluskandaali on aiheuttanut paljon huolta Kiinassa, minkä vuoksi Appleakin kohtaan on herännyt epäilyjä. Kiinan valtiollinen televisiokanava CCTV väitti heinäkuussa iOS 7:n Usein käydyt paikat -ominaisuuden olevan jopa uhka kansalliselle turvallisuudelle. Nimensä mukaisesti ominaisuus kirjaa ylös ne paikat, joissa käyttäjä vierailee useimmiten. Paikallisesti tallennettuja tietoja käytetään yksilöityjen palveluiden, kuten ennakoivien liikennereittien tarjoamiseen.

Kotimaassa sijaitsevien palvelimien käyttö hillinnee kiinalaisten tietoturvapelkoja.

Päivitys. Apple on vahvistanut hankkineensa China Telecomilta palvelinkapasiteeettia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

ZZboy
ZZboy

1

Tota noin, siis Kiinan teleoperaattorit tallentavat todella tarkasti missä joku henkilö liikkuu, eivät kuitenkaan pidä tietoja kovin kauaa, mutta kukaan ei ole kertonut onko kyseessä viikko, kk vai vuosi. Heillä on muitakin villejä systeemejä varsinkin ulkomaalaisten ja uigurien päänmenoksi, esim. jos joku tietty puhelin ilmestyy jollekin alueelle sitä aletaan seuraamaan tarkemmin.

Epäilenpä että CCTVn uutinen oli enemmän suunnattu tuomaan julki se kuinka teleoperaattorit tietävät missä ihmiset liikkuu ja kuinka esim. maanalaiset kirkot saadaan kuriin.

Toivottavasti tuo Kiinan iCloud auttaa, en ole huomannut muuta kuin että kartat pelaa paremmin jostain syystä, ja iPhoto kuvien päivittyminen on loppunut. Siirrän kuvat iPhonesta tai iPadistä toiseen AirDropilla tai meilaan ne pöytäkoneelle. Notes kyllä päivittyy sekunnissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.