Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple on tekemässä iPhone 6:sta vieläkin kalliimman version

7
Manu Pitkänen

Apple on tekemässä iPhone 6:sta vieläkin kalliimman version
Useat analyytikot ovat huudelleet markkina-analyyseissään, että Applen on tuotava markkinoille edullisempia puhelinmalleja, jotta se pysyisi kisassa Androidia vastaan mukana. Apple on kuitenkin osoittanut, ettei sitä kiinnosta valmistaa puhelimia kaikille, vaan se keskittyy ainoastaan markkinoiden ylempään hintaluokkaan.

Strategia on toiminut hyvin ja Apple saattaa toimia tänä syksynä päinvastaisesti kuin mitä analyytikot ovat käskeneet sitä toimimaan: iPhone-puhelimista saattaa tulla markkinoille vieläkin hintavampia malleja. Wall Street Journalin mukaan Applen suunnitelmana on tuoda markkinoille 4,7 ja 5,5 tuuman näytöillä varustetut mallit, joista yhtiö saattaa tehdä kalliimmat safiirilasilla varustetut versiot.

Julkaisun mukaan kalliimpien versioiden lanseeraus on ehdollinen sille, että saako GT Advanced Technologies toimitettua tarpeeksi paljon safiiria Applelle. Arizonassa toimiva laitos siirtyy massatuotantovaiheeseen lähiaikoina, joten safiiria ei välttämättä nähdä kaikissa uusissa iPhone-malleissa, mutta kalliimmissa versioissa sen käyttö on mahdollista. Tällä hetkellä Apple on hinnoitellut puhelimensa sisäisen tallennustilan perusteella, näytön koosta ja safiirista saattaa tulla uusia hinnoittelumuuttujia.Yole Développementin analyytikko Eric Vireyn mukaan kukaan muu ei ole investoinut safiiriin yhtä paljon kuin Apple on tehnyt viimeisen vuoden aikana. Safiiri kestää hyvin kulutusta, mutta sen yhtenä heikkoutena on kallis hinta. Vaikka GT Advanced on toimittanut normaalia suurempia tuotantolaitteita Applen tehtaalle, on safiirisen näyttösuojan valmistus silti moninkertaisesti kalliimpaa kuin vaikkapa Corningin Gorilla Glass -lasin.

Applen odotetaan esittelevän iPhone 6:n syyskuun 9. päivä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Sefriol
Sefriol

1

iPhone on menestynyt useita vuosia yhden uuden mallin taktiikalla. Edellinen yritys tuoda 2 erillistä mallia (5S/C) floppasi ennustetusti aivan tyystin. Saa nähdä miten asia muuttuisi, jos Apple julkaisisi 2 kallista mallia.

Vastaa
dRD
dRD

2

Kokeilisivat pahuuttaan ihan kunnolla ja toisivat jonkun täysin ökyhinnoitellun mallin -- iPhone 6 LX tms, hintaa veroista riippuen €2500 - €4000 euroa. Ois hemmetin mielenkiintoista seurata miten tollanen myis, kun se tulis isolta valmistajalta eikä ois mikään customized-kultapinnoiteltu yksittäiskappale, vaan yksinkertaisesti hirvittävän paljon kalliimpi älypuhelin kuin kellään muulla on :-)

Tuskin autoissakaan speksit tai valmistuskustannukset mitenkään korreloi hintaa, kun aletaan puhumaan noista miljoonan euron autoista.

Vastaa
Giis
Giis

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:Tuskin autoissakaan speksit tai valmistuskustannukset mitenkään korreloi hintaa, kun aletaan puhumaan noista miljoonan euron autoista.

Ei ehkä 1:1, mutta ei hinnat ihan tyhjästäkään ole. Kyllähän materiaalit on kultaa ja platinaa. Siis jos puhutaan miljoonia maksavista autoista.

Jos puhutaan "vain" perinteisistä "muskeliautoista" ym. autoista, niin ei nekään ihan ole verrattavissa täysin liukuhihnalta ja suurimmaksi osaksi koneellisesti tehtyyn Corollaan.

Olisi siis melko erikoista, jos neljään tonniin monikaan lähtisi ostamaan puhelinta ihan vain koska se on kallis.

Vastaa
arivesa
arivesa

4

Luulen että esim. 1.300 € maksava luuri voisi myydä sen minkä pystyvät teettämään,jos ominaisuudet olisivat "yli muiden".Nimi yksin ei riittäne.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

iPhone on menestynyt useita vuosia yhden uuden mallin taktiikalla. Edellinen yritys tuoda 2 erillistä mallia (5S/C) floppasi ennustetusti aivan tyystin. Saa nähdä miten asia muuttuisi, jos Apple julkaisisi 2 kallista mallia.

Floppasi aivan tyystin? Apple on myynyt kaikissa hintasegmenteissään paremmin kuin edellisvuonna ja katekin on noussut. On erittäin vaikea nähdä sitä suurena floppina. Vai onko Applen strategia ollut aiemmin vieläkin suurempi floppi?

Vastaa
arivesa
arivesa

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

iPhone on menestynyt useita vuosia yhden uuden mallin taktiikalla. Edellinen yritys tuoda 2 erillistä mallia (5S/C) floppasi ennustetusti aivan tyystin. Saa nähdä miten asia muuttuisi, jos Apple julkaisisi 2 kallista mallia.

Floppasi aivan tyystin? Apple on myynyt kaikissa hintasegmenteissään paremmin kuin edellisvuonna ja katekin on noussut. On erittäin vaikea nähdä sitä suurena floppina. Vai onko Applen strategia ollut aiemmin vieläkin suurempi floppi?

Applen mitään operaatiota on vaikea rehellisesti kutsua "flopiksi", eikös tuo ollut nimeltään hetki sitten Noksun toimari?

Entinen menestys ei ole tae tulevasta tuotosta,varoittaa pankitkin.
Tuo kannattaa aina muistaa,kuuta taivaalta ventatessa.

Vastaa
arivesa
arivesa

7

Applen substanssista puolet on huuhaata. Se tuskin haittaa mitään, uskollisten ollessa lypsettävinä. Ja saahan se toki noinkin mennä,mikäli kaikki ovat tyytyväisiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.