Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maailman ensimmäinen älypuhelin täytti 20 vuotta

2
Manu Pitkänen

Maailman ensimmäinen älypuhelin täytti 20 vuotta
Maailman ensimmäinen älypuhelin, IBM:n kehittämä Simon, saapui kauppoihin 16. elokuuta 1994 eli tasan 20 vuotta sitten. Puhelinta myytiin pelkästään Yhdysvalloissa, jossa sitä meni kaupaksi yhteensä 50 000 kappaletta. Simonin myynti lopetettiin heti seuraavan vuoden alussa.

Kahden vuosikymmenen aikana on otettu isoja harppauksia eteenpäin, sillä vajaa neljä senttiä paksu Simon painoi noin 500 grammaa ja sen akusta riitti virtaa vain tunniksi. Monet nykyaikaiset älypuhelimelle tunnusomaiset ominaisuudet löytyivät kuitenkin jo Simonista, minkä takia sitä kutsutaankin ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Simonista löytyi esimerkiksi kalenteri- ja muistiinpanosovellukset sekä sähköposti.

Puhelimessa iso monokromaattinen kosketusnäyttö ja sen mukana tuli stylus-kynä.

IBM aloitti Simon kehityksen jo vuonna 1992. Puhelimen kaupallistamisessa auttoi BellSouth Cellular, joka vastasi myös puhelimen jakelusta. Simonia myytiin aikoinaan 899 dollarin hintaan, mikä US Inflation Calculatorin mukaan vastaa nykyrahassa noin 1450 dollaria.


Businessweek julkaisi Simonia käsittelevän artikkelin kaksi vuotta sitten, joka kannattaa ehdottomasti lukea mikäli puhelimen tarina kiinnostaa tarkemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti imprezzion86:

Kukahan tätä muka käytti? Sillloiset tietotekniikan propellihatut varmaan.

Käsittääkseni tuon ajan bisnesmiehet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja