Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumiat saavat uutta moniajoon ja notifikaatioihin

5
Matti Vähäkainu

Lumiat saavat uutta moniajoon ja notifikaatioihin
Uusimmat sisäpiirihuhut kertovat, että Windows Phone on saamassa uudistuksia ilmoitusalueeseen sekä moniajoon. NokiaPowerUserin sisäpiirilähteet eivät kuitenkaan kerro saapuuvatko uudistukset jo seuraavassa Windows Phone 8 -versiossa vai joudutaanko odottamaan Windows Phone 9:ää.

Windows Phone 8.1 GDR2 -päivityksestä odotetaan esimakua lokakuun tienoilla ja Windows Phone 9 (Threshold) esitellään vasta ensi vuonna. Olivatpa uudistukset kummassa tahansa, niin kyseessä on varsin mielenkiintoinen kaksikko.

Ilmoitusalueen uudistus koskee toiminnallisia ilmoitusalueen kuvakkeita. Niiden avulla on mahdollista esimerkiksi vastata ilmoituksiin. Monimuotoisemmat ilmoitukset ovat varmasti korkealla WP-käyttäjien keskuudessa nyt, kun vihdoin ilmoitusalue on saatu alustalle.

Toinen uudistuksista on parannettu moniajo, joka mahdollistaa kahden yhtäaikaisen sovelluksen käytön. Vastaavanlaisia ominaisuuksia on nähty useilta Android-valmistajilta, kuten Samsungilta ja LG:ltä. Android-valmistajien tavoin ominaisuus saapuisi ainoastaan suuremmalla näytöllä varustettuihin malleihin. Vastaava ominaisuus tunnetaan pöytäkone-Windowsissa SnapView-nimellä.


Actionable notification:Windows Phone may very soon allow you to do more with notification in Action Center and it may include responding to messages, apps notifications, reminders from the action center without leaving the work you were doing. It will be workable by swiping down from the lock-screen too.

Split-screen multitasking:

This is already available in Windows 8.1 and with Windows and Windows Phone getting unified in Windows Threshold it is no surprise that we will see it sooner or later. But seems, it will be available for devices having a certain minimum display size. So, you would be able to run apps side by side on the screen like we see on Windows 8.1 SnapView.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Taeco
Taeco

1

Ilmoituskeskus kaipaa tosiaan vielä hiukan hiomista, mutta en keksi tilannetta, jossa haluaisin puhelimella kaksi appia samanaikaisesti näkyville. Vaikka minulla verrattain iso 6" luuri onkin.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

mutta en keksi tilannetta, jossa haluaisin puhelimella kaksi appia samanaikaisesti näkyville.


Jos puhelinta käyttää pääsääntöisesti sisällön kulutukseen niin kahden sovelluksen ajaminen samaan aikaan ruudulla on tosiaan aika harvinainen käyttötilanne. Työkäytössä tilanne on kuitenkin toinen, kun näytölle saa samanaikaisesti esim. kaksi kalenteria, Excelin+pikaviestimen, navigointisoftan+paikkakuvat jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

mutta en keksi tilannetta, jossa haluaisin puhelimella kaksi appia samanaikaisesti näkyville. Vaikka minulla verrattain iso 6" luuri onkin.

Tietokonepuolelta voi hakea esimerkkejä.
No on niitäkin jotka tietokoneella pitää ikkunoita kokoruudun kokoisena... :-)
WPllä ja eräillä muilla kyse myös siitä että taustalla olevan ohjelmat toiminta on rankasta rajoitettu, joten sekin tuo syitä, vaikka suoranaisesti ei tarvisi olla näkyvillä.

Jos vielä ei tule mieleen, niin selain, maili/muut viestimet (IM), muistio/jokin muu documentti, laskuri, tolppavaroitin, navigointi/kartta, kunto / auto yms sellainen ohjelma, stream, laskin.

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

mutta en keksi tilannetta, jossa haluaisin puhelimella kaksi appia samanaikaisesti näkyville. Vaikka minulla verrattain iso 6" luuri onkin.

Tietokonepuolelta voi hakea esimerkkejä.
No on niitäkin jotka tietokoneella pitää ikkunoita kokoruudun kokoisena... :-)
WPllä ja eräillä muilla kyse myös siitä että taustalla olevan ohjelmat toiminta on rankasta rajoitettu, joten sekin tuo syitä, vaikka suoranaisesti ei tarvisi olla näkyvillä.

Jos vielä ei tule mieleen, niin selain, maili/muut viestimet (IM), muistio/jokin muu documentti, laskuri, tolppavaroitin, navigointi/kartta, kunto / auto yms sellainen ohjelma, stream, laskin.

On minulla tietokoneessa kolme näyttöä, joista kussakin yleensä yhdestä neljään ikkunaa. Mutta myös kuva-alaa on myös enemmän, kuin puhelimella. Paljon hyödyllisempää olisi saada esimerkiksi virranhallintaan uusi asetus "jatka sovelluksen suorittamista taustalla" kaikille sovelluksille. Esim taskulamput ja torrentit kaipaisivat sitä. Muuten softien välillä voi siirtyä tarvittaessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Muuten softien välillä voi siirtyä tarvittaessa.


Ykkös tarkoitus kai tuolla näytön jakamisella kuitenkin se että kaikissa tilanteissa softien välillä hyppyminen ei ole vaihtoehto, osassa se voi olla auttava konsti, mutta ei siis aina. Monesti riittää ihan pieni soiro, esim sen ponnahdusikkunan verran.

Sillä siis saadaan vähän lisää älypuhelinmaisuutta.

Kiva älypuhelinominaisuus WPlle olisi että ohjelmat voisi taustalla toimia, haittana tietenkin se että sitä vaatisi sitten nekin softat mille se ei lainkaan tarpeen, saati eduksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja