7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella

3
Manu Pitkänen

7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella
Älypuhelimista on tullut lyhyessä ajassa ihmisten pääasiallinen kamera, jolla ikuistetaan tärkeitä tapahtumia ja jaetaan ohi kiitäviä hetkiä ystävien kanssa. Eikä ihme, sillä puhelimien kamerat ovat jo nyt melko tasokkaita ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Puhelimien kameroiden kyvykkyydestä huolimatta Matti Meikäläiset ottavat kuvia automaattiasetuksilla ja suoraan kohteen etupuolelta. Valokuvaukseen erikoistunut verkkolehti COOPH esittelee uudella videollaan seitsemän niksiä, joiden avulla älypuhelinkuvaajat voivat välttyä perinteisiltä kuvaustavoilta ja tehdä otoksista asteen verran kiinnostavampia.

Videolla näytetään esimerkiksi kuinka kuvaajan liikkumisella panoraamakuvauksen aikana saadaan aikaan "litistymisefekti" ja kuinka vesipisaraa voidaan käyttää apuna makrokuvauksessa. Mikäli ei halua läträtä veden kanssa, niin pysyvämpiä makrolinssiratkaisuja voi etsiä esimerkiksi vanhoista DVD-asemista tai laserosoittimista (tylsempi ja kuvanlaadun kannalta ehkä parempi ratkaisu on ostaa kaupasta tarkoitukseen sopiva makrolinssi).

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
150 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (3)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Suosittelen, että pidätte puhelimen erossa vedestä, joten videon makrolinssitemmpua kannattaa välttää, sillä on olemassa mahdollisuus, että vettä pääsee puhelimen sisään linssin reunoilta.

Temppu on turvallinen mikäli vettä on oikea määrä, mutta muussa tapauksessa se saattaa hajottaa puhelimen (huonolla tuurilla)

Jos veden kanssa haluatte puljata, eikä puhelin ole vesitiivis, kokeiltaa videon viimeistä temppua, eli laitatte puhelimen jonkinlaiseen astiaan ja sitä kautta saatte linssin veden alle. Näin saa Suomessa kesällä hienoja vedenalaisia kuvia ja videoita esimerkiksi kaloista rantavedessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.