Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia rakentaa 5G-testiverkon Ouluun

Manu Pitkänen

Nokia rakentaa 5G-testiverkon Ouluun
Nokia Networks aikoo rakentaa yhdessä Ouluun testikäyttöön suunnitellun 5G-matkapuhelinverkon. Hankkeessa ovat mukana Oulun kaupunki, Oulun yliopisto ja VTT. Lopullista päätöstä testiverkon rakentamisesta ei ole vielä tehty, mutta se pitäisi tulla syksyn aikana ja ensi vuoden alussa rakentaminen pitäisi olla aloitettuna. Asiasta uutisoi Yle.

Kukaan ei vielä tässä vaiheessa tiedä tarkalleen millainen 5G on ja mitä asioita se mahdollistaa, koska teknologia on vasta tutkimusvaiheessa. Kestää siis vielä vuosia ennen kuin operaattorit alkavat pystytellä viidennen sukupolven tukiasemia mastoihinsa ja puhelimet (sekä mahdollisesti monet muutkin esineet, kuten autot) ovat yhteensopivia sen kanssa.

Ylen haastatteleman Nokia Networksin tekninen johtaja Juha Määttä visiossa 5G olisi huomaamaton tietoliikenneverkko, jota käyttäjän ei tarvitsisi erikseen aktivoida. Verkkoon liittynee puhelimien ja tablettien lisäksi myös autoja, sensoreita, kodinkoneita ja muita esineitä (IoT), joissa verkkoyhteydestä olisi hyötyä.


(Kuva: Pierre Vignau, Flickr)


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja