Hakukonejätti sijoitti oululaiseen start upiin 10 miljoonaa dollaria

Manu Pitkänen

Hakukonejätti sijoitti oululaiseen start upiin 10 miljoonaa dollaria
Kiinan johtava hakukoneyhtiö Baidu on sijoittanut oululaiseen IndoorAtlas-sisätilapaikannusyhtiöön 10 miljoonaa dollaria. Samalla osapuolet solmivat sopimuksen, minkä myötä Baidulla on yksinoikeus IndoorAtlaksen karttateknologiaan Kiinan alueella.

Kerroimme IndoorAtlaksesta toukokuussa sen jälkeen kun yhtiö oli julkaissut iOS- ja Android-sovelluksensa. Useimmat sisätilapaikannusjärjestelmät perustuvat johonkin ulkoiseen infrastruktuuriin, kuten Wi-Fiin tai Bluetoothiin. IndoorAtlaksen kehittämässä järjestelmässä tällaista tarvetta ei ole, koska rakennukset itsessään tarjoavat sen.

IndoorAtlas mittaa rakennusten paikallisia geomagneettisia muutoksia ja luo niiden pohjalta kuvan rakennusten sisätiloista. Älypuhelimet pystyvät aistimaan vaihtelut magnetometrin avulla.

Baidu aikoo demonstroida IndoorAtlaksen tekniikkaa kustomoidun Baidu Maps -karttasovelluksella tänään Pekingissä pidettävässä Baidu World -tapahtumassa.IndoorAtlaksen perusti Janne Haverinen vuonna 2012. Yhtiöllä on toimintaa Oulussa sekä Mountain View'ssa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.