Sony julkisti Xperia-huippuälypuhelimet: Xperia Z3 ja Z3 Compact

5
Manu Pitkänen

Sony julkisti Xperia-huippuälypuhelimet: Xperia Z3 ja Z3 Compact
Sony esitteli tänään omassa lehdistötilaisuudessaan Xperia Z3 -lippulaivapuhelimen sekä kompaktimman tehopakkauksen Xperia Z3 Compactin.

Xperia Z3:sta löytyy 5,2-tuumainen Full HD -näyttö. IPS-paneelin kuvanlaatua on parannettu Sonyn kehittämillä tekniikoilla, kuten TRILUMINOSilla ja X-Realityllä. Alumiinikehysten ja karakaistun lasin sisälle Snapdragon 801 -suoritin, kolme gigatavua keskusmuistia sekä 3100 milliampeeritunnin akku. Koska kyseessä on Sony, on puhelimen kameraan panostettu jälleen paljon. Puhelimesta löytyy Sonyn oma 20,7 megapikselin ja 1/2,3" Exmor RS -kenno, G-optiikka, BIONZ-kuvasignaalipiiri sekä SteadyShot-kuvanvakautustekniikka (ISO herkyyttä voi säätää halutessaan arvoon 12 800 saakka). Etupuolelta löytyy 2,2 megapikselin kamera.

Tuttuun tapaan Xperia Z3 on pölyn- ja vedenkestävä (IP65/68). Puhelimeen lisätyn DSEE HX -tekniikan avulla alhaisen resoluution musiikkitiedostot (MP3, AAC) voidaan skaalata "lähes korkean resoluution laadun tasolle".Useimmat samat ominaisuudet löytyvät myös Xperia Z3 Compactista. Isoin ero löytyy näytöstä, joka Compact-mallissa on 4,6-tuumainen 720p-paneeli.

Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact tulevat myyntiin Suomessa syksyn aikana. Xperia Z3:n värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, kupari ja hopeanvihreä. Compact saapuu markkinoille mustana, valkoisena, oranssina ja vihreänä.

Alla olevissa kuvissa ylempänä Xperia Z3 ja alempana Z3 Compact.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentit (5)

n1k0u
n1k0u

1

Mitä uutta tässä oli z2:seen verrattuna? Olis nyt edes ton suorittimen päivittäny 805:een. Ite en ainakaan viitti ruveta ostaan jo myyntiin tullessa vanhentunutta rautaa.

Vastaa
samfin
samfin

2

Mites kun sama juttu ihan jokaisen mallin kohdalla. Ei juuri uutta edelliseen. :) Itsestä tuntuu, että ei uusilla malleilla niinkään yritetä kalastella edellisen mallin omistajia vaan ihan muita ihmisiä keillä on vanhempaa rautaa tai muun valmistajan puhelimia.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

3

Eikös tuo nyt ole ihan sama vehje kuin Z2, mukana toki jokin varmasti hyödyllinen paskojen mp3:n ihmeparantaja?

Vastaa
pähkinä
pähkinä

4

Tässä nyt sitten kulminoituu tämä sonyn uuden taktiikan järjettömyys. Puoli vuotta on liian lyhyt aika uuden huippumallin esittelemiseen, kun vuoteenkin tekee tiukkaa keksiä mitään uudistuksia.

Vastaa
jartar
jartar

5

Speksien valossa erot eivät ainakaan ole suuria
http://www.phonearena.com/news/Sony-Xpe...-battle_id60083

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Tässä nyt sitten kulminoituu tämä sonyn uuden taktiikan järjettömyys. Puoli vuotta on liian lyhyt aika uuden huippumallin esittelemiseen, kun vuoteenkin tekee tiukkaa keksiä mitään uudistuksia.


Todellisten uudistusten keksiminen kännyköihin on kyllä vaikeaa. Pelkät tehopäivitykset monesti näkyvät vain paperilla. Mielestäni lippulaivamallien ostaminen on ollut jo pidemmän aikaa tunteella ostamista ja järki tulee mukaan harvoin. Siitäkin huolimatta olen samalla linjalle tuon julkaisusyklin kanssa. Vaikka oikeita uudistuksia pystyttäisiin tekemään, niin moni lippulaivamallin ostaja haluaa omistaa mahdollisimman kauan parhaan mallin. Puoli vuotta ei välttämättä riitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.