Vertailussa Apple iPhone 6 Plus ja Samsung Galaxy Note 4

18
Matti Robinson

Vertailussa Apple iPhone 6 Plus ja Samsung Galaxy Note 4
Apple on juuri julkistanut ensimmäisen puhlettinsa. Apple iPhone 6 Plus -nimeä kantava laite on tuotu markkinoille kilpailemaan Android-valmistajien ylivaltaa vastaan suurella näytöllä varustetuissa puhelimissa. Erityiseksi tähtäimeksi Apple on ottanut Samsungin, joka on itseoikeutettu puhlettien kuningas Note-sarjallaan.

Tässä vertailuun pistimmekin jättiläisvalmistajien kilpakaksikon: Apple iPhone 6 Plus vastaan Samsung Galaxy Note 4. Note 4 päihittää iPhonen edelleen ruudun koossa, mutta nyt rako on kutistunut lähes kosmeettiseksi. Resoluutio on iPhonessa Full HD, mutta se ei pärjää silti Samsungin QHD-näytölle.

Suorituskyky on molemmissa huippuluokkaa, eikä toistaiseksi erojen löytäminen ole helppoa. Kameran megapikseleissä Note voittaa, mutta iPhone taatusti ottaa hyviä kuvia uuden sensorinsa ansiosta. Apple voi hyvinkin kuvanlaadussa päihittää. Molemmista laitteista löytyy sormenjälkilukija, mutta Applessa se on ollut ainakin aiemmin varmatoimisempi.

Apple on panostanut jälleen selkeästi ulkoasuun. Uusi iPhone on pakattu erittäin ohueen 7 millin kuoreen, joka on selkeästi Notea sirompi. Lisäksi Note 4 on kaksikosta muovisempi, joka saattaa häiritä osaa kuluttajista.Lopulta erot kärjistyvät käyttöjärjestelmiin ja -liittymiin. Niissä Apple tarjoaa tutusti yksinkertaisempaa ja helppokäyttöisempää iOS 8:lla, Samsung puolestaa monipuolisempaa ja monimutkaisempaa Android 4.4.4:ää.

Tässä vielä speksit:

Samsung Galaxy Note 4Apple iPhone 6 Plus
Mitat153.5 x 78.6 x 8.5 mm 158,1 x 77,8 x 7,1 mm
Paino176 g 172 g
RunkoTekonahka/metallikehysMetallia
Näyttö5,7", QHD Super AMOLED5,5", 1920 x 1080 pikseliä, IPS LCD
SuoritinQualcomm Snapdragon 805, 2,7 GHzApple A8, 1,4 GHz
Sormenjälkilukija PyyhkäisylukijaTouch ID
Käyttöjärjestelmä Android 4.4.4 (TouchWiz-käyttöliittymä)iOS 8
SIM-korttimicroSIMnanoSIM
Tallennustila32GB + microSD16GB/64GB/128 GB
RAM3 GB (DDR3)1 GB (DDR3)
Kamera16 MP (takana), 2 MP (edessä), UHD-video, optinen kuvanvakautus8 MP (takana), 1,2 MP (edessä), Full HD -video, optinen kuvanvakautus
Akku3220 mAh (vaihdettava)2915 mAh (ei vaihdettavissa)
MuutaStylus-kynä, sykemittariVoLTE
Hintan. 799 €alk. 799 €
Lue uusimmat tiedot näistä ja muista Applen uutuuksista täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
hanskilainen (vahvistamaton)

1

hetkinen? oma note3 on tehokkaampi kuin iphonen uusin julkaisu? ihan kiva että on metallia ympärillä ja disainia mutta faktat faktoina

Vastaa
delic
delic

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hanskilainen:

hetkinen? oma note3 on tehokkaampi kuin iphonen uusin julkaisu?

Ei voi kyllä väittää etteikö samsung osaisi numeroilla aivopestä kuluttajia :D

Vastaa
Haliaeetus_albicilla
Haliaeetus_albicilla

4

Miten niin note 4 runko on muovinen? :D Ihan metallia se on... Vain takakansi on keinonahkaa paremman pidon ja akunvaihdon takaamiseksi. Myöskin tuo sormenjälkiskannerin epävarma toiminta galaxylaitteissa on kukkua. Käyttäjät ovat vain luulleet skannerin toimivan pelkästään home-näppäintä hipasemalla vaikka skanneri on tosiasiassa kaksiosainen. Toinen osa on näytön alla home-näppäimen yllä ja toinen itse home-näppäimessä. Ja eikai tuo plussa iluurin akku voi noin pieni olla? 1810 mAh?? :D sehän olisi jo aivan naurettavan kokoinen yli 5" näytön omaavalle puhelimelle...

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

5

Vaikka olen Samsungin kelkassa ja pysyn niin toivon ihan reilussa mielessä että nuo luvut ovat väärin iphonen kohdalla. 1gb ram ? 8 megapikselin kamera ? Toki, megapikselit eivät sitä kuvaa pelkästään tee, mutta ei tuosta määrästä kyllä mitään iloa ole. Ai niin ja kaikki tämä vielä super kalliiseen hintaan.. :) Where is the competition ?

Vastaa
arivesa
arivesa

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Vaikka olen Samsungin kelkassa ja pysyn niin toivon ihan reilussa mielessä että nuo luvut ovat väärin iphonen kohdalla. 1gb ram ? 8 megapikselin kamera ? Toki, megapikselit eivät sitä kuvaa pelkästään tee, mutta ei tuosta määrästä kyllä mitään iloa ole. Ai niin ja kaikki tämä vielä super kalliiseen hintaan.. :) Where is the competition ?

TM kertoi ipadin muistin kooksi tuon 1GB,sama kuin kuulemma luureissa.
Omppu joka ei itse kykene valmistaan mitään,on alihankkijoiden armoilla. Kalliit osat syövät voittoa, joka lie firman ainoa tavoite.

Vastaa
delic
delic

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Kalliit osat syövät voittoa, joka lie firman ainoa tavoite.

Applen tärkein tavoite on tehdä käyttäjäystävällisiä laitteita ja olla käyttäjätyytyväistilastojen ykkönen, tämä kun on kunnossa niin se tuo luonnollisesti yritykselle sitä mainostamaasi voittoa, kun käyttäjät haluaa panostaa merkkiin ja ekosysteemiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mluhtis (vahvistamaton)

9

Miksi ostaisi iPhonen? mitä merkittävää sinnä on? Taitaa olla vaan muoti friikeiltä rahat pois malli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KeijoG (vahvistamaton)

10

"Vaikka olen Samsungin kelkassa ja pysyn niin toivon ihan reilussa mielessä että nuo luvut ovat väärin iphonen kohdalla. 1gb ram ? 8 megapikselin kamera ? Toki, megapikselit eivät sitä kuvaa pelkästään tee, mutta ei tuosta määrästä kyllä mitään iloa ole. Ai niin ja kaikki tämä vielä super kalliiseen hintaan.. :) Where is the competition ?"

Miksi verrata suoraan kahta eri lähtökohtaa rakentaa toimiva kokonaisuus? Apple suunnittelee itse mitä rautaa se käyttää ja miten se optimoi oman käyttöjärjestelmänsä siihen rautaan. Onhan Android -malleissa prosessoriytimiä järjestään aina enemmän (vaikka puolet onkin monesti kylminä eikä varsinaisessa käytössä, etenkin halpamallien osalta), samoin muistia on laitettu enemmän, mutta ei iPhonet ikinä ole sulavuudeltaan ja käyttömukavuudeltaan Androidien jälkeen jääneet, päinvastoin. Android -valmistajilla kun on kuitenkin lopulta melko rajoittuneet keinot saada koodi optimoitua, niin rautatason ratkaisut ovat ainoa keino saada purkkakasa edes hieman lagittomaksi.

Mitä kameraan tulee, niin paha vielä sanoa mitään. Pelkän pikselimäärän tuijottaminen paljastaa idiootin, millä mittarilla kahdeksalla megapikselillä ei tee mitään kännykän kuvaustarkoituksista? Suurin osa löytänee tiensä sosiaalisesta mediasta, jossa vastaanottava palvelu yleensä ne vielä runtelee omien kompressointiensa läpi jotta säästäisi tallennustilaa. Sitten niitä jaetaan sähköpostitse, siirretään ehkä joitakin tietokoneille ja pädeille, hyvin harva teettää niistä paperiversioita, etenkään suurempina kuin normaalihko ns. kymppikuva. Jos kuva on laadukas, siitä voi kahdeksalla megapikselillä teettää noin 50x70cm kokoisen kuvan helposti, eikä tee vielä tiukkaakaan. En tässä sano, että se olisi kännykkäkuvista järkevää, mutta kun alkuperäinen kirjoittaja jäi kiinni megapikseleihin, niin eittämättä tulee mieleen, että aihe on täysin vieras kun mitään ei tunnu tajuavan.

Mitä hintaan tulee, niin sehän on kaikille sama, ainoastaan köyhempiä harmittaa. Nythän osa malleista on aiempia halvempia kun 32GB:n malli on jätetty pois listalta, esim. iPhone 6 64GB -muistilla on satasen halvempi mitä 5S oli tullessaan samalla muistimäärällä. Mielestäni hyvä ratkaisu Applelta, 16GB -malli on se entry -malli, sopii vähän tallennustilaa tarvitseville ja satasella lisää, saa 64GB:n mallin, jossa riittää tallennustilaa vähän ahkerammallekin käyttäjälle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hanskilainen:

hetkinen? oma note3 on tehokkaampi kuin iphonen uusin julkaisu? ihan kiva että on metallia ympärillä ja disainia mutta faktat faktoina

Missä niin sanottiin ja millä mittarilla? Ainakin Geekbenchissä Note 3 jää niin single thread että multi thread performancessa iPhone 6:lle, vaikka jälkimmäisessä on vain kaksi corea.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


TM kertoi ipadin muistin kooksi tuon 1GB,sama kuin kuulemma luureissa.
Omppu joka ei itse kykene valmistaan mitään,on alihankkijoiden armoilla. Kalliit osat syövät voittoa, joka lie firman ainoa tavoite.

Mitä tekemistä valmistuksella ja muistimäärällä on keskenään? Applella on alan kovimmat katteet, alihankkijoita se olisi halutessaan saanut vaikka nelinkertaisen muistimäärän. Katteessa se ei olisi tuntunut juurikaan, mutta akkukestossa olisi. Mihin ihmeeseen puhelimessa tarvitsee yli gigan muistia?

Vastaa
DonZQ
DonZQ

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Kalliit osat syövät voittoa, joka lie firman ainoa tavoite.

Applen tärkein tavoite on tehdä käyttäjäystävällisiä laitteita ja olla käyttäjätyytyväistilastojen ykkönen, tämä kun on kunnossa niin se tuo luonnollisesti yritykselle sitä mainostamaasi voittoa, kun käyttäjät haluaa panostaa merkkiin ja ekosysteemiin.

Anteeksi vain, mutta Applen tärkein tavoite on tehdä voittoa ja rahaa itselleen ja osakkeenomistajilleen. Se on jokaisen kapitalistisen yrityksen tärkein tavoite pidemällä aikavälillä.

Eri asia on sitten miten siihen tavoitteeseen päästään,ehkä se keino on juuri tuo käyttäjäystävällisyys.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KeijoG:

"Vaikka olen Samsungin kelkassa ja pysyn niin toivon ihan reilussa mielessä että nuo luvut ovat väärin iphonen kohdalla. 1gb ram ? 8 megapikselin kamera ? Toki, megapikselit eivät sitä kuvaa pelkästään tee, mutta ei tuosta määrästä kyllä mitään iloa ole. Ai niin ja kaikki tämä vielä super kalliiseen hintaan.. :) Where is the competition ?"

Miksi verrata suoraan kahta eri lähtökohtaa rakentaa toimiva kokonaisuus? Apple suunnittelee itse mitä rautaa se käyttää ja miten se optimoi oman käyttöjärjestelmänsä siihen rautaan. Onhan Android -malleissa prosessoriytimiä järjestään aina enemmän (vaikka puolet onkin monesti kylminä eikä varsinaisessa käytössä, etenkin halpamallien osalta), samoin muistia on laitettu enemmän, mutta ei iPhonet ikinä ole sulavuudeltaan ja käyttömukavuudeltaan Androidien jälkeen jääneet, päinvastoin. Android -valmistajilla kun on kuitenkin lopulta melko rajoittuneet keinot saada koodi optimoitua, niin rautatason ratkaisut ovat ainoa keino saada purkkakasa edes hieman lagittomaksi.

Mitä kameraan tulee, niin paha vielä sanoa mitään. Pelkän pikselimäärän tuijottaminen paljastaa idiootin, millä mittarilla kahdeksalla megapikselillä ei tee mitään kännykän kuvaustarkoituksista? Suurin osa löytänee tiensä sosiaalisesta mediasta, jossa vastaanottava palvelu yleensä ne vielä runtelee omien kompressointiensa läpi jotta säästäisi tallennustilaa. Sitten niitä jaetaan sähköpostitse, siirretään ehkä joitakin tietokoneille ja pädeille, hyvin harva teettää niistä paperiversioita, etenkään suurempina kuin normaalihko ns. kymppikuva. Jos kuva on laadukas, siitä voi kahdeksalla megapikselillä teettää noin 50x70cm kokoisen kuvan helposti, eikä tee vielä tiukkaakaan. En tässä sano, että se olisi kännykkäkuvista järkevää, mutta kun alkuperäinen kirjoittaja jäi kiinni megapikseleihin, niin eittämättä tulee mieleen, että aihe on täysin vieras kun mitään ei tunnu tajuavan.

Mitä hintaan tulee, niin sehän on kaikille sama, ainoastaan köyhempiä harmittaa. Nythän osa malleista on aiempia halvempia kun 32GB:n malli on jätetty pois listalta, esim. iPhone 6 64GB -muistilla on satasen halvempi mitä 5S oli tullessaan samalla muistimäärällä. Mielestäni hyvä ratkaisu Applelta, 16GB -malli on se entry -malli, sopii vähän tallennustilaa tarvitseville ja satasella lisää, saa 64GB:n mallin, jossa riittää tallennustilaa vähän ahkerammallekin käyttäjälle.

Ehh.. :) Enpä usko että köyhempiä paljoa harmittaa. Parempaa rautaa saa halvemmalla. Toki jos olet köyhä ja tapasi on maksaa tyhjästä niin voi ärsyttää.

Vastaa
JoniS
JoniS

16

Eikös parempi vertailu olisi esim. OnePlus one vs iphone, ei se Samsung ole ainut android laite ja muut tekee tunnetusti parempia ohjelmistoja...

Vastaa
arivesa
arivesa

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Kalliit osat syövät voittoa, joka lie firman ainoa tavoite.

Applen tärkein tavoite on tehdä käyttäjäystävällisiä laitteita ja olla käyttäjätyytyväistilastojen ykkönen, tämä kun on kunnossa niin se tuo luonnollisesti yritykselle sitä mainostamaasi voittoa, kun käyttäjät haluaa panostaa merkkiin ja ekosysteemiin.

Anteeksi vain, mutta Applen tärkein tavoite on tehdä voittoa ja rahaa itselleen ja osakkeenomistajilleen. Se on jokaisen kapitalistisen yrityksen tärkein tavoite pidemällä aikavälillä.

Eri asia on sitten miten siihen tavoitteeseen päästään,ehkä se keino on juuri tuo käyttäjäystävällisyys.


---------------------------------------------------------
Just näin on.Tyytyväinen käyttäjä ei valita.Muiden mietteet tuskin ovat hänelle kovin tärkeitä.Silti minulle ei omppu kelpaa,vieläkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.