Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mitä Apple Watchista tiedetään – ja ennen kaikkea – ei tiedetä?

Manu Pitkänen

Mitä Apple Watchista tiedetään – ja ennen kaikkea – ei tiedetä?
Ensimmäiset bloggaajat ja toimittajat ovat päässeet jo kokeilemaan eilen esiteltyä Apple Watch -älykelloa, mutta siitä huolimatta Apple ei ole vielä halunnut paljastaa siitä kaikkia tietoja suurelle yleisölle. Kenties suunnitelmiin ehtii vielä tulla joitain muutoksia, sillä Watch saapuu kauppoihin vasta ensi vuoden alussa. Jotkut salaisuudet Apple haluaa varmaankin paljastaa vasta kun Watchin myynti alkaa.

Apple Watchin kerrottiin sisältävän yhtiön itse kehittämän system-in-package-paketoidun S1-piirin sekä "taptic enginen", jonka avulla käyttäjän iholle välitetään värähtelyjä, jotka voivat ilmaista esimerkiksi saapuneita viestejä tai auttaa vaikkapa navigoinnissa. Kelloa on suunniteltu käytettäväksi sivusta löytyvää nuppia vierittämällä tai painamalla, mutta sitä voi hallita myös Sirin tai painalluksen voimakkuutta aistivan kosketusnäytön kautta. Nupin vieressä on toinen painike, jonka avulla saa esiin läheisten ystävien tiedot. Lisäksi siinä on NFC-piiri Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmää varten sekä Wi-Fi- ja Bluetooth-tuki, mutta GPS:ssä turvaudutaan iPhoneen.
Tilaisuudessa ei kuitenkaan paljastettu millainen Apple Watchin akkukesto on tai näytön tarkempia tietoja, jotka auttaisivat hahmottamaan sen luettavuutta Auringon valossa. Tilaisuudessa ei kerrottu myöskään kuinka paljon Watchissa on tallennustilaa, eli kuinka paljon sisältöä sinne mahtuu käyttöjärjestelmän lisäksi. Todennäköisesti ajatuksena ei ole säilöä tiedostoja Watchissa, vaan niille löytyy paikka pakollisesta isäntälaitteesta, iPhonesta (jota saa nyt jo 128 GB:n versiona). Musiikki ja tiedostot haetaan ilmeisesti langattomien yhteyksien avulla iPhonesta ranteeseen. David Poguen mukaan sovellukset asennetaan Watchiin iPhonen kautta.

Apple kertoi Watchin kestävän myös roiskevettä, mutta kello ei ole vedenkestävä. Kello ei siis mene rikki vesisateessa tai kun peset käsiäsi, mutta sitä ei kannata ottaa mukaan suihkuun eikä sen kanssa kannata uida.

Kellon nupin alla olevan painikkeen avulla pääsee käsiksi ystävien tietoihin ja sitä käytetään ostoksia maksussakin, mutta David Poguen mukaan sillä on muitakin piirteitä. Näistä Apple ei vielä ole huudellut. Apple ei kertonut julkisesti myöskään Ping My Phone -ominaisuudesta, eli kelloa voi käyttää hukassa olevan puhelimen etsimiseen.

Apple ei ole myöskään kertonut Watchin ja sen hihnojen hintatietoja (eikä tarkkaan myynnin alkamisen ajankohtaa). Kellon hinnat alkavat noin 350 dollarista, mutta kalleimmista 18 karaatin kultaa sisältävistä malleista joutuu maksamaan todella paljon enemmän.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja