Startup-yritys väittää kehittäneensä älypuhelimen, jota ei tarvitse ladata

4
Juha Tuppi

Startup-yritys väittää kehittäneensä älypuhelimen, jota ei tarvitse ladata
Miltä kuulostaisi älypuhelin, jota ei koskaan tarvitsisi kytkeä seinään tai asettaa latausalustalle akun lataamista varten? Viro-startup väittää tehneensä tieteisfantasiasta todellisuutta.

Viro on toistaiseksi ollut hyvin salamyhkäinen väitetyn keksintönsä suhteen, mutta yrityksen Facebook-sivujen perusteella puhelin hyödyntää kolmea uusiutuvaa energianlähdettä akkunsa lataamiseen. Sen sijaan että Viro paljastaisi nämä energianlähteet, se haastaa asiasta kiinnostuneet selvittämään mysteerin itse sivuilla löytyvien vinkkien perusteella. Sivulla kävijät ovat spekuloineet vaihtoehdoiksi muiden muassa laitteeseen integroitua aurinkopaneelia sekä pietsosähkö- ja/tai lämpösähköilmiön hyödyntämistä, vaikkakin on vaikeaa nähdä, miten mikään näistä vaihtoehdoista mahdollistaisi täydellisen latauksesta luopumisen.

Virtaa laite tulee todella tarvitsemaan: Viron mukaan älypuhelimeen tulee 5,21 tuuman Full HD IPS-näyttö 424 PPI:n pikselitiheydellä ja Gorilla Glass 3 -suojauksella. Lisäksi laitteen luvataan olevan vesitiivis johtuen siitä, ettei se tarvitse kaapeleita. Älypuhelimen prosessoriksi on vihjattu tulevan Qualcommin Snapdragon 810. Laitteesta kerrotaan löytyvän myös 20,7 megapikselin pääkamera sekä kahdeksan megapikselin etukamera selfieitä varten. Käyttöjärjestelmänä toimii Android. Yritys kehuu myös käyttävänsä konfliktivapaita mineraaleja ja kierrätettäviä materiaaleja laitteen valmistuksessa.Viro kertoi myös laitteensa hyödyntävän GRAM-muistia, joka kytkee grafiikkapiirin ja osan järjestelmäpiiristä pois päältä kun näytöllä on staattinen kuva. Tämän odotetaan vähentävän laitteen energiankulutusta jopa 26 prosenttia.

Liian hyvää ollakseen totta? Siltä vähän tuntuu, mutta Viro lupaa julkistaa laitteensa lokakuun ensimmäinen päivä. Toivotaan, ettei kyseessä ole pelkkä mainospuhe.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (4)

Mysticiza
Mysticiza

1

Ehkä mukaan tulee 2 m X 2 m lautasantenni ja pyörä, jolla puhelimeen voi polkea virtaa. Ei tuo muuten kovin realistiselta kuulosta.

Vastaa
Hyperion98
Hyperion98

2

Uskon melkein, jos käyttöjärjestelmän virrankulutuksen optimointiin on keksitty jotain uutta ja lataamattomuus ei toteudu täydellä kuormalla. Ikävä kyllä se, ettei laite sisällä liitäntöjä, kumoaa edellisen.

Vastaa
Jekku5
Jekku5

3

Näitähän riittää... Kyseessä on "startup" yritys, jonka ainoana tehtävänä on herättää mahdollisimman paljon huomiota ja siten saada sijoittajat liikkeelle. Mitään valmista tuotetta sieltä on, ainakaan noilla spekseillä, turha odottaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jekku5:

Näitähän riittää... Kyseessä on "startup" yritys, jonka ainoana tehtävänä on herättää mahdollisimman paljon huomiota ja siten saada sijoittajat liikkeelle. Mitään valmista tuotetta sieltä on, ainakaan noilla spekseillä, turha odottaa.


Aivan, jos joukkorahoitusta hakevat, niin älypuhelin käyttäjissä on varmaan potenttiaalia.

Jos jotain alypuhelimeen sopivaa (kaupaillisesti, kooltaan jne) uutta energian tuottajaa on kehitetty, niin miksi lähteä jotain älypuhelinta tekemään ja markkinoimaan. Rahan haaskausta.

Jos ei, niin kannattaa muistaa että uusituvaa energiaa ei ole mikään veivi koneen kuljessa, mutta esim. bioenergia on, ja se ei tarvitse ulkoisia kaapeleita. sitä varten löytyy komponentteja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.