Kiinalaiskaupungissa puhelinaddiktit saivat oman kävelykaistan

2
Sami Koivunen

Kiinalaiskaupungissa puhelinaddiktit saivat oman kävelykaistan
Kiinan viiden suurimman kaupungin joukkoon kuuluvan Chongqingin uutisoidaan jaottelevan ihmiset eri osille kävelykatua puhelimen käytön perusteella.

News QQ:n uutisesta kertoi Engadget. Uutisen perusteella Foreigner Street -kadun kaistajaon tarkoituksena on todennäköisesti parantaa turvallisuutta. Lisäksi kiinalaisviranomaisten mukaan tarkoituksena on hiljaisesti muistuttaa näyttöön liimautumisen vaaroista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun puhelimen näyttöä tuijottaville on järjestetty oma kävelykaista. Heinäkuussa National Geographic järjesti Washingtonissa kokeen, jossa ihmiset osoitettiin omalle osalle katua puhelimen käytön perusteella. Kokeessa jako ei onnistunut suunnitellusti, sillä puhelimiensa näyttöä tuijottaneet ihmiset eivät edes huomanneet heille osoitettua kävelykaistaa.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

pähkinä
pähkinä

1

Lainaus:

Kokeessa jako ei onnistunut suunnitellusti, sillä puhelimiensa näyttöä tuijottavat ihmiset eivät edes huomanneet heille osoitettua kävelykaistaa.


Jännä! Jos ei puhelimen käytön takia pysty enää kävelemäänkään kunnolla, niin ehkä sietääkin jäädä auton alle? (Ei herneitä)

Vastaa
samfin
samfin

2

No eipä sitä pitkälle tarvitse mennä, kun katsoo nykyajan nuorisoa koto Suomeasa. Porukka hiplaa kännykkää pyörää ajaesaa. Kumpikohan on vaatallisempaa? Saatikaan autoa ajaessa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.