Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 6:n arvostelut on julkaistu: Näistä asioista kriitikot pitävät

4
Manu Pitkänen

iPhone 6:n arvostelut on julkaistu: Näistä asioista kriitikot pitävät
Apple esitteli iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan viikko sitten tuodakseen ne tämän viikon perjantaina myyntiin. Yhdysvaltalaisilla teknologiasivustoilla onkin ollut kiireinen viikko takana, sillä niiden on pitänyt testata laite läpikotaisin ja kirjoittaa mietteensä ylös laitearvosteluksi. Ensimmäiset iPhone 6- ja 6 Plus -arvostelut julkaistiin viime yönä.

The Verge

The Verge kehuu arvostelussaan iPhone 6:n näyttöä. Vaikkei 4,7 tuuman ja 1334x750 pikselin näyttö päihitäkään lukujen valossa kilpailijoitaan, on se David Piercen mukaan kuvanlaadullisesti ja luettavuuden kannalta erittäin hyvä. Puhelimen näyttöön lisätty polarisaattori parantaa näytön luettavuutta auringonvalossa. Isompaan iPhoneen Pierce olisi kuitenkin toivonut joitain uusia temppuja, jotka selvästi luokittelisivat sen erilleen pienempinäyttöisistä puhelimista. Nyt isompi iPhone on vain isompi iPhone ilman selviä ohjelmistollisia käyttöliittymä optimointeja (joita on lisätty iPhone 6 Plussaan).


Hän toivoo myös iPhonen äänentoistoon kunnollisia parannuksia. IPhone 6:ssa kaiuttimet ovat hänen mukaan kovaäänisempiä, mutta äänenlaatu ei ole vielä kovin kummoinen. Akku kesti Piercen käytössä noin puolitoista päivää yhdellä latauksella.

Arvostelussa iPhone 6:n kameralle ja näytölle annettiin täydet 10 pistettä.

Samat pisteet heltisivät myös iPhone 6 Plussalle, jonka kokonaisarvosana jäi kuitenkin hieman alemmaksi (8,7 vs 9,0). Puhelimen näyttö on jo sen verran kookas, että sovellukset kaipaisivat optimointeja koko näyttöalan hyödyntämiseksi. Vielä sovelluskehittäjät eivät ole ehtineet tehdä tätä. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota myös kaiuttimiin, mutta hieman eri syystä: vaakatasossa kädet peittävät edelleen puhelimen kaiuttimet, mikä vaikuttaa heti äänenlaatuun ja voimakkuuteen. Arvostelun kirjoittanut Nilay Patel toivoisikin Applen ottavan mallia HTC:stä, joka on ratkaissut ongelman sijoittamalla stereokaiuttimet puhelimen etupuolelle.

Engadget

Siinä missä The Verge kehui iPhone 6:n akkukestoa ja kritisoi uutta designia (ulospäin työntyvä kameramoduuli, paksut antenniraidat), kehuu Engadget muotoilua ja kritisoi akkukestoa. IPhone 6 Plussan akkukestoa Engadget vuorostaan kehuu hyväksi. Engadget sai omissa testeissään iPhone 6:n akun tyhjäksi vajaassa 12 tunnissa, kun taas iPhone 6 Plus sinnitteli isomman akun ansiosta 17 tuntiin.

Engadget tekee saman havainnon kuin The Vergekin, eli uudet iPhonet eivät ole varsinaisesti mitään mullistavia laitteita, mutta ne tuovat Applen ekosysteemiin aiemmin vain Android- ja Windows Phone -puhelimista löytyneitä ominaisuuksia.

CNET

CNETin Scott Stein on myös sitä mieltä, etteivät uudet iPhonet ole kovin mullistavia, mutta isomman näytön takia valinta iPhonen ja Android-puhelimen välillä on asteen verran hankalampaa.


Wall Street Journal

Wall Street Journalin testien perusteella uudet iPhonet eivät vedä vertoja Galaxy S5:lle akkukestossa. Geoffrey Fowler olisikin mieluummin nähnyt millimetrin paksumman ja pidemmällä akkukestolla varustetun puhelimen, kuin ohuuden äärirajoja kurottavan mallin. Kamera ja näytön luettavuus suorassa auringonvalossa ovat Applen puhelimien vahvuuksia Galaxy S5:een verrattuna. Kaikkein suurin etu Samsungiin nähden on kuitenkin ohjelmien yksinkertaiset käyttöliittymät.

Re/code

Re/coden Wallt Mossberg julistaa uudet iPhonet yksiselitteisesti maailman parhaimmiksi älypuhelimiksi. Hän kuitenkin löysi niistä omat vikansa: testissä ollut iPhone 6 putosi noin 1,5 metrin korkeudesta tielle, mitä "ionivahvistettu näyttösuoja" ei kestänyt. Mossbergin mielestä puhelin myös tuntuu pyöreiden muotojen takia liukkaalta (mikä ei johtanut kuulemma puhelimen pudottamiseen, koska hän käytti puhelinta kyseisessä tilanteessa kaksinkäsin).

Yahoo Tech

David Poguen mukaan kokoeroa iPhone 5s:ään on vaikea huomata ennen kuin puhelimia pitää samaan aikaan kädessä. IPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan ohuempi muotoilu näyttäisi siis toimivan hänen kohdalla, vaikka WSJ:n Fowler olisikin toivonut paksumpia ja pidemmällä akkukestolla varustettuja malleja. Pogue kehuu myös Applen tekemiä muutoksia, kuten reachabilityä (laskee näytöllä olevaa kuvaa näytön puoleen väliin), joiden avulla puhelimen käyttö on helpompaa yhdellä kädellä. Videoarvostelussa on verrattu iPhone 6 Plussan optista kuvanvakainta iPhone 5s:än nähden.

TechCrunch

TechCrunch kehuu iPhone 6:n kameran olevan yksi markkinoiden parhaimpia mobiilikameroita ja iPhone 6 Plussan olevan ensimmäinen hyvin suunniteltu iso älypuhelin. Uutta muotoilu saa myös kehuja, mutta samalla sen kritisoidaan liukkaaksi. Plus-mallin kameran ja akkukesto ovat julkaisun mukaan selvästi parempia kuin iPhone 6:ssa. Kritiikkiä tulee Plussan hinnasta sekä siitä, ettei se välttämättä sovellu kaikkien käsille kokonsa takia.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

AfterDroid
AfterDroid

2

Tuo slow-motion video on kyllä todella cool. Varmasti hyvä päivitys omppukäyttäjille kun pääsevät vihdoin isomman näytön makuun.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Yhteenkään arvosteluun ei voi luottaa, sillä niissä tunnutaan kehuvan iPhonen kameraa. Lapsikin tietää, että megapikselit, joita iPhonessa on vähiten, ratkaisevat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Onko designilla väliä kun näyttö hajoaa kuitenkin niin helposti, että lähes kaikilla on ruma kumilärpäke sen peittämässä. Syy tähän on tietysti design before functionality, eli näyttölasi tulee liian reunalle. Surureunoilla ja sivulle tulevilla muovi-/metalliosilla on tarkoituksensa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja