Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony tekee jättimäisen alaskirjauksen älypuhelimien takia

Manu Pitkänen

Sony tekee jättimäisen alaskirjauksen älypuhelimien takia
Sony tekee mobiililiiketoiminnoissaan 180 miljardin jenin eli noin 1,3 miljardin euron alaskirjauksen.

Alaskirjauksen taustalla on Sonyn strategiamuutos, jolla yhtiö yrittää vähentää mobiililiiketoiminnan riskejä ja hakee tasaisempaa tuottoa. Tämän seurauksena mobiililiiketoimintojen kassavirran uskotaan pienenevän aiemmasta, joten liiketoiminnan arvonkin nähdään olevan alhaisempi.

Jatkossa Sony aikoo julkaista vähemmän keskihintaisia puhelimia ja keskittyä high-end-mallistoon, joka päivitettiin juuri IFA-messuilla Xperia Z3:n ja Z3 Compactin muodossa. Ennen yhtiö yritti kasvattaa markkinaosuuttaan myymällä puhelimia halvalla, minkä takia Sonyn mobiililiiketoiminta oli hyvin haavoittuvainen markkinamuutosten edessä.

Elokuussa Sony kertoi myyneensä kevään aikana yhteensä 9,4 miljoonaa puhelinta, mistä kertyi sille 20 miljoonan euron tappiot. Tuolloin yhtiö myös kertoi kirjanpitovuotensa toimitusmäärien jäävän 43 miljoonaan laitteeseen aiemmin arvioidun 50 miljoonan puhelimen sijaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja