Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Virtuaaliassistentit taistelivat, Google voitti

5
Matti Vähäkainu

Virtuaaliassistentit taistelivat, Google voitti
Kolmella suurimmalla matkapuhelinalustalla on omat virtuaaliassistenssinsa. Luonnollista on, että jokaisella on omat tyylinsä ja tietonsa, mutta kuka niistä pärjää parhaiten arkihaasteista. Phone Arena otti käsittelyyn Sirin, Google Now'n ja Cortanan, kysyi niiltä kymmeniä tavallisia kysymyksiä ja koosti videon.

Kolmikon nestori Siriä on totuttu pitämään assistenteista vahvimpana, sillä se on ollu markkinoilla pisimpään. Aivan yksiselitteinen tilanne ei kuitenkaan ole, sillä Googlella ja Microsoftilla on vahva osaaminen sekä hakukoneissa että puheentunnistuksessa. Miten sitten assistentit pärjäsivät?

Googlella ote on kaikkein kliinisin ja Phone Arenan mukaan siltä puuttuu "sielu". Hauskojen tokaisujen sävyttämä vitsiniekka se ei ole, mutta puolestaa osaa porukasta parhaiten vastata kysymyksiin ja esittää tiedot. Siri on tunnetusti hauska, mutta osaa esittää tiedot käyttäjälle vain Applen osaamalla elegantilla ja yksinkertaisella tavalla – joskin kompastuu muutamia kertoja. Cortana on tietysti joukon juniori, joka kuitenkin osaa temppuja, joita vanhat koirat eivät ole oppineet. Näistä Phone Arena huomauttaa laulun lurautuksen, joka kertoo Cortanan persoonallisuudesta.Lopputulema on, että assistenttien erot ovat selkeät, mutta omakohtainen suosikki riippuu siitä, mitä siltä haluaa. Haasteen vastauksista suurimpaan osaan oikein vastasi kuitenkin Google Now. Phone Arenan mukaan ei kuitenkaan ole tarpeellista valita alustaa pelkästään assistentin perusteella.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (5)

member83
member83

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Toistaiseksi yhtä hyödyttömiä kaikki kolme Suomessa.

Jep, sanoin GS4:n googlelle että haluan navigoida kävellen osoitteeseen x, eipä mitään tapahtunu :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus:

kysyi niiltä kymmeniä tavallisia kysymyksiä ja koosti videon.


Eli painottu vastailuun, tai sisi hakemiseen.

Muilla avustajilla homman idea taitaa olla enemmänkin se avustaminen, eikä kysymyksiin vastailu.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Toistaiseksi yhtä hyödyttömiä kaikki kolme Suomessa.

Eivät ne ole hyödyttömiä Suomessa. Tietenkin osa toiminnoista puuttuu, mutta kyllä niistä hyötyä on. Komennot eivät toki suomeksi, vaan englanniksi.

Käytän Siriä hakuihin, ajastimien, kalenterinerkintöjen ja herätystrn asettamiseen. Sekä kun harvoin ajan, myös navigaation asettamiseen ("navigate to grandma", "navigate to home" ja vastaavat, vaatii tietenkin että osoitteet ovat osoitekirjassa)

Puheentunnistus on käytössä myös tekstinsyötössä. Sekä suomeksi että englanniksi.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Toistaiseksi yhtä hyödyttömiä kaikki kolme Suomessa.

Eivät ne ole hyödyttömiä Suomessa. Tietenkin osa toiminnoista puuttuu, mutta kyllä niistä hyötyä on. Komennot eivät toki suomeksi, vaan englanniksi.

Käytän Siriä hakuihin, ajastimien, kalenterinerkintöjen ja herätystrn asettamiseen. Sekä kun harvoin ajan, myös navigaation asettamiseen ("navigate to grandma", "navigate to home" ja vastaavat, vaatii tietenkin että osoitteet ovat osoitekirjassa)

Puheentunnistus on käytössä myös tekstinsyötössä. Sekä suomeksi että englanniksi.


Google Now ei ainakaan ymmärrä englantiakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.