Uuden ajan herätyskellosovellus älypuhelimeen: Pyydä tuntematonta herättämään sinut

2
Manu Pitkänen

Uuden ajan herätyskellosovellus älypuhelimeen: Pyydä tuntematonta herättämään sinut
Käytäntö on osoittanut, että aamulla herääminen on monille lähes ylitse pääsemätön ongelma. Herätyskello voi auttaa, mutta joukkoistuksen ja yhteisöpalveluiden aikakaudella pärisevä kello tuntuu vähän vanhanaikaiselta. Heräämiskokemuksen voi päivittää tälle vuosikymmenelle Androidille ja Windows Phonelle (iOS-versio tulossa) julkaistulla Wakie-sovelluksella.

Sovellus ei herätä merkkiäänellä, vaan se luo ennalta määritettynä ajankohtana (silloin kun haluat herätä) puheyhteyden nukkuvan ja hereillä olevan Wakie-käyttäjien välille. Wakie yhdistää eri maissa asuvat käyttäjät, joten herättäjä on hyvin suurella todennäköisyydellä aina täysin tuntematon ihminen.

Herättäjän arpomisalgoritmissa painotetaan kuitenkin käyttäjän sukupuolta niin, että herättäjä ja nukkuja edustaisivat vastakkaisia sukupuolia. Algoritmi oppii käytön myötä tunnistamaan minkälaisista herättäjistä nukkuja pitää. Wakien voisi luulla kiinnostavan erityisesti sinkkuja, joiden vierestä ei herää aamuisin unenpöpperöistä keskustelukumppania.



Sovelluksella on jo 1,5 miljoonaa käyttäjää ja sen kautta on tehty 30 miljoonaa herätyssoittoa. Sovelluksen Google Play -esittelysivun mukaan palvelu toimii kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hongkongissa ja Singaporessa. Muualla asuvat käyttäjät voivat herättää toisia, mutta eivät voi vielä asettaa itselleen herätyksiä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

mcmopo
mcmopo

1

Niin sittenkun ei ole herättäjiä niin onko se hyvä tekosyy myöhästyä töistä? Itse ainakin pysyn perinteisessä herätyskellossa, se on ainakin luotettava.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.