Helppo kikka: Näin lataat iPhone 6:n akun täyteen nopeammin

7
Manu Pitkänen

Helppo kikka: Näin lataat iPhone 6:n akun täyteen nopeammin
iLounge ja MacRumors-foorumin lukijat ovat löytäneet helpon kikan, jolla uusien iPhone 6 -puhelimien akut saa ladattua täyteen tavallista nopeammin. Latauksen nopeuttamiseksi voi käyttää Applen ensisijaisesti iPadeille tarkoittamaa 12 watin laturia, josta puhelin ottaa vastaan 2,1 ampeerin virtaa.

Applen verkkosivujen mukaan laturi on yhteensopiva kaikkien iPhone-mallien kanssa, joten sen käyttö on myös täysin turvallista iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan kanssa. Uudet iPhonet määritelty tehtaalla niin, että se voi ottaa vastaa maksimissaan 2,1 ampeerin virtaa. Viime vuonna esitellyn iPhone 5s:n maksimilatausvirraksi taas on määritelty yksi ampeeri, joten puhelin ei myöskään ota sen enempää virtaa vastaan vaikka käyttäisikin 12 watin laturia.

IPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan mukana toimitetaan pienempi viiden watin laturi, mikä rajoittaa latausnopeutta. IPhone 6 Plussassa on noin kaksi kertaa suurempi akku kuin iPhone 5s:ssä, joten iPhone 6 Plussan lataaminen täyteen samalla viiden watin laturilla on selvästi hitaampaa kuin iPhone 5s:n.Jos omistat jo iPadin ja haluat nopeuttaa uusien iPhonien latausta, niin kannattaa käyttää iPadin laturia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (7)

teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

...mites iPhone 6...? Se 4.7":n näytöllä oleva?

Toimii myös iPhone 6:n kohdalla. Lavensin juttua koskemaan myös iPhone 6:ta.

Vastaa
keskonen
keskonen

4

No jopas on kikka, voi naamapalmu sentään. Samalla voisi uutisoida, että temppu nopeuttaa kaikkien usb-väylästä ladattavien laitteiden latausta. Jos haluaa vielä lisää vauhtia, micro-usb-vehkeet saa täyteen HP Chromebook 11:n 3,2 A laturilla.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:

No jopas on kikka, voi naamapalmu sentään. Samalla voisi uutisoida, että temppu nopeuttaa kaikkien usb-väylästä ladattavien laitteiden latausta. Jos haluaa vielä lisää vauhtia, micro-usb-vehkeet saa täyteen HP Chromebook 11:n 3,2 A laturilla.

Uutisessa olikin kyse siitä, että uuden iPhonen mukana toimitetaan alimitoitettu laturi ja neuvottiin käyttämään kotoa mahdollisesti löytyvää tehokkaampaa. Jos itse olisin juuri ostanut uuden luurin, niin ei ihan tasan olisi tullut mieleen kaivella netistä ko. laitteen akun speksejä ja verrata niitä mukana tulleen laturin arvoihin.

Ja kuten tuosta jutustakin käy ilmi, niin sen chromebookin laturin ekstratehoilla ei ole mitään vaikutusta latausnopeuteen, ellei ladattava laite ja sen akku pysty hyödyntämään isompia tehoja.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:

No jopas on kikka, voi naamapalmu sentään. Samalla voisi uutisoida, että temppu nopeuttaa kaikkien usb-väylästä ladattavien laitteiden latausta. Jos haluaa vielä lisää vauhtia, micro-usb-vehkeet saa täyteen HP Chromebook 11:n 3,2 A laturilla.

Eipä kyseinen kikka toimi esim 5s kanssa kun ei ota vastaan kuin 1A. Joten sinänsä ihan käypä uutinen tämä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.