Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ei panosta enää Lumia-puhelimien HERE-karttojen kehitykseen

4
Manu Pitkänen

Nokia ei panosta enää Lumia-puhelimien HERE-karttojen kehitykseen
Nokialla HERE-karttojen parissa työskentelevä vanhempi johtaja Sean Fernback kertoi The Next Webille, että yhtiö aikoo vähentää selvästi panostuksiaan Windows Phone -sovelluksiin ja siirtää voimavaroja Android- ja iOS-sovellusten kehitykseen.

Fernbackin mukaan HERE-sovellusten kehitystä Windows Phonelle ei lopeteta kokonaan – ainakaan vielä – mutta kilpailevat alustat saavat jatkossa Nokialta enemmän huomiota. Windows Phone -sovellusten kehityksestä käydään keskusteluja Microsoftin kanssa.
Nokia kertoi elokuun lopussa tuovansa Here-kartat Samsungin Galaxy-laitteille ja pian sen jälkeen kerrottiin paikkatietopalveluiden olevan tulossa myös muiden Android-laitteiden ulottuville. Syyskuun alussa Nokia kertoi laajentavansa laitteistotukea iPhonelle ilmaisen sovelluksen muodossa.

Windows Phoneen panostettiin isolla kädellä aiemmin, koska Nokia valmisti tuolloin Lumia-puhelimia. Nyt yhtiön puhelinliiketoiminta on Microsoftin omaisuutta, eikä Nokialla ole enää pakottavaa tarvetta käyttää Here-palveluita lyömäaseena ekosysteemien sodassa.

Päivitys. Nokia on kommentoinut The Next Webin artikkelia toteamalla olevansa edelleen sitoutunut Windows Phoneen ja ettei HERE-palvelut ole katoamassa Lumioista puhelinliiketoimintojen myynnin yhteydessä solmitun karttalisenssin takia. Nokia ei kuitenkaan sanonut selvästi kuka HERE-sovelluksia jatkossa kehittää: Nokia vai Microsoft. Paul Thurrottille välitetyn viestin perusteella Nokia ei itsekään tiedä tarkalleen sitä ja asiasta keskustellaan parhaillaan Microsoftin kanssa.

Kommentit (4)

Sapetin
Sapetin

2

Eli suomeksi sanottuna lopettavat HERE- palveluiden tuen Windows Phonelle?
Harmi sinällään, sillä esimerkiksi HERE Transit on minulla jokapäiväisessä käytössää.

Vastaa
peekuja
peekuja

3

Näköjään kukaan ei enään ylläpidä karttoja.
Lumia 620 (Nokian aikainen) sai uuden 8,1 päivityksen.
Karttoihin tuli myös, valitettavasti.
Nyt Tampereella ei satelliittikuvien mukaan ole yhtään rakennusta tai muutakaan, joka on pienempi kuin 20x40 metrin pikselikoko.
(Sama vaiva Here-sivuilla)

Ilmeisesti Microsoft on unohtanut lisenssimaksut ?
Tai vaihtaa Bingiin.

pepekoo

Vastaa
Caliber
Caliber

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sapetin:

Eli suomeksi sanottuna lopettavat HERE- palveluiden tuen Windows Phonelle?
Harmi sinällään, sillä esimerkiksi HERE Transit on minulla jokapäiväisessä käytössää.

Siirry Googlen Transit palveluiden käyttäjäksi, kattaa muutakin kuin pk-seudun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja