>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Euroopan komissio epäilee Applen saaneen laittomia veroetuja Irlannilta

Manu Pitkänen

Euroopan komissio epäilee Applen saaneen laittomia veroetuja Irlannilta
Kerroimme kesäkuussa Euroopan komission aikeista aloittaa Applen ja muutaman muun kansainvälisen yhtiön verokäytäntöjen tutkinnan. Alkuvaiheen selvitysten perusteella komissio aikoo nyt aloittaa tarkemman syynin Applen veromenettelyihin liittyen, kertoo Financial Times.

Euroopan komission tutkinta tiivistyy käytännössä kysymykseen: Onko Irlanti antanut Applelle laitonta yritystukea verohoukuttimien muodossa? Financial Timesin mukaan Applen Irlannin toimintojen verotusaste on ollut viime vuosina alle kaksi prosenttia. Apple on toiminut maassa vuodesta 1980 lähtien ja vuoteen 1991 saakka sen ei tarvinnut maksaa lainkaan yritysveroa. Verotuskäytäntöjä päivitettiin vuonna 1991 sekä vuonna 2007.

Applen uskotaan välttyneen Irlanti-järjestelyiden ansiosta miljardiluokan veroilta. Yhtiön kassasta valtaosa sijaitsee ulkomailla, eikä se ole halunnut tulouttaa varojaan kotimaahan, koska Yhdysvallat perisi rahoista 35 prosentin veron.Sekä Irlanti että Apple ovat todenneet järjestelyt täysin laillisiksi. Applen mukaan sillä ei ole Irlannin kanssa mitään erillistä sopimusta, joka voitaisiin nähdä laittomaksi tueksi.

Komissio julkaisee Applen tutkintaan liittyvät perustelut tiistaina.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.