Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows 10 on myös Windows Phonen seuraava versio

Manu Pitkänen

Windows 10 on myös Windows Phonen seuraava versio
Microsoft esitteli eilen illalla uutta Windows 10 -käyttöjärjestelmää, jonka päätarkoituksena on tarjota yksi yhteinen alusta kaikille laitteille.

Julkaisu tarkoittaa käytännössä sitä, että älypuhelimille suunnitellun Windows Phone 8.1:n seuraava versio tulee olemaan Windows 10. Asiaa ei sanottu suoraan esittelyosiossa, mutta sen jälkeen pidetyssä kyselyosiossa Microsoftin käyttöjärjestelmähankkeista vastaavat Joe Belfiore ja Terry Myerson vahvistivat Windows 10:n tulevan myös puhelimiin.

Samaan hengenvetoon todettiin myös, että Windows 10:n käyttöliittymä ei ole puhelimissa sama kuin vaikkapa tietokoneissa. Lumioihin ei ole tulossa esimerkiksi työpöytää eli nykyinen tapahtumaruutuihin nojaava käyttöliittymä on ja pysyy Lumioissa. Toiminnallisuuksissa voi olla päätelaitteiden kesken muitakin eroja, vaikka käyttöjärjestelmä onkin sama.

Vaikuttaisi kuitenkin vahvasti siltä, että Microsoft luopuu Windows Phone -brändistä täysin ja jatkossa Lumiat olisivat "Windows-puhelimia" (jollaisiksi niitä on tähänkin asti usein kutsuttu). Muutoksesta huhuttiin taannoin samassa yhteydessä kun Microsoftin kerrottiin lopettavan Nokia-nimen käytön tulevissa älypuhelimissa.

Yhteisen käyttöjärjestelmän ja rajapintojen avulla Microsoft yrittää puskea eteenpäin niin sanottuja universaaleja sovelluksia, joiden se toivoo herättävän sovelluskehittäjien kiinnostuksen Windows-mobiililaitteisiin. Ajatuksena on, että kehittäjät voivat luoda ohjelmia kaikkiin Windows-laitteisiin yhdellä kertaa (vähäisin käyttöliittymämuutoksin). Universaaleista sovelluksista ei kerrottu eilen mitään uutta, mutta uutisia on luvassa ensi keväänä Build-konferenssissa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja