Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google yritti ostaa Androidin kilpailijan: CyanogenMod kieltäytyi

1
Manu Pitkänen

Google yritti ostaa Androidin kilpailijan: CyanogenMod kieltäytyi
The Informationin elokuisen skuupin mukaan Microsoft, Amazon, Yahoo ja Samsung olisivat olleet kiinnostuneita joko ostamaan tai ainakin osallistumaan huippusuositun Android-ROMin rahoitukseen. Samaisen julkaisun tuoreiden tietojen mukaan käyttöjärjestelmää olisi havitellut myös Google.

Googlen Chrome- ja Android-alustojen kehityksestä vastaava Sundar Pichai on The Informationin mukaan lähestynyt ostoaikeissa CyanogenModin kehittäjiä. Tarjouksille sanottiin kuitenkin selvä ei, koska kehittäjien mielestä heidän alustansa on edelleen mukavasti kasvukäyrällä.

Lähestymisen syyt olisi todella mielenkiintoista tietää, mutta näistä yksityiskohdista ei ole vielä tietoa. CyanogenMod on käytännössä ainoa Androidin pohjalta luotu "vaihtoehtokäyttöjärjestelmä", jolle on löytynyt kunnollinen käyttäjäkunta ja se muodostaa sitä kautta uhan Googlen Androidille. Koska CyanogenMod ei kuulu "virallisen Androidin" piiriin, ei Google pysty ohjailemaan CyanogenModin kehittäjiä tai pakottamaan heitä käyttämään hakukonejätin palveluita (kuten se tekee esimerkiksi Samsungin kohdalla).Googlen ajatuksena CyanogenMod-kaupassa onkin saattanut poistaa markkinoilta Androidin potentiaalinen uhkatekijä. Erityinen uhka CyanogenMod on markkinoilla, joissa Googlella ei ole vahvaa asemaa (kuten esimerkiksi maailman suurimmassa älypuhelinmarkkinassa: Kiinassa). Isot puhelinvalmistajat eivät pysty siirtymään CyanogenModiin kovinkaan helposti Open Handset Alliance -ehtojen takia. Toisaalta esimerkiksi Kiinassa tai Intiassa kansainväliset merkit eivät jyrää yhtä vahvasti kuin länsimaissa, vaan näissä maissa suositaan tuntemattomampia paikallisia merkkejä – he voivat myös olla kiinnostuneita CyanogenModin käytöstä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.