Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple yllättyi safiirivalmistajansa saneeraushakemuksesta

3
Manu Pitkänen

Apple yllättyi safiirivalmistajansa saneeraushakemuksesta
Apple kertoi Wall Street Journalille olevansa yllättynyt GT Advanced Technologiesin hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. GT Advanced Technologies valmistaa yksinoikeussopimuksella safiiria Applelle Arizonaan rakennetussa tehtaassa, jonka on määrä päästä täyteen tuotantovolyymiin ensi vuoden alussa.

Syitä Chapter 11 -mukaiseen yrityssaneeraukseen ajautumisessa on kummasteltu julkisuudessa. WSJ:n mukaan GT Advanced Technologies ei yltänyt Applen kanssa sovittuihin tuotanto- tai laatutavoitteisiin, minkä seurauksena Apple päätti jättää viime vuonna solmitun tuotevirtasopimuksen mukaisen 139 miljoonan dollarin ennakkomaksun maksamatta. Aiemmin Apple oli maksanut GT Advaced Technologiesille jo 440 miljoonaa dollaria etumaksuja tuotannon käynnistämiseksi.
Maksamatta jätetty ennakkomaksu ajoi GT Advanced Technologiesin tilanteeseen, jossa sen oli pyydettävä oikeudelta suojaa velkojien varalta.

Applen mukaan Mesan tehdas aiotaan pitää käynnissä ja yhtiö tekee paikallisten viranomaisten kanssa yhteistyötä. Apple aikoo julkaista ensi vuoden alussa Apple Watchin, jossa safiiria tullaan käyttämään. Materiaalia hyödynnetään myös Applen nykyisissä tuotteissa, kuten iPhonen kameran ja Touch ID:n suojissa.

Kommentit (3)

Caliber
Caliber

1

Apple pitää vähän omien puolia, eipä ollut Nokian agendassa, suomalaisia alihankkijoita kyykytettiin niin paljon kuin kyettiin.

Vastaa
overdose
overdose

2

Sinällään ihan sama Applelle miten tuon firman käy. Jos näyttää, että menee nurin, niin sen voi sitten halvalla poimia pois. Ei kuitenkaan taida edes huomata Applen tilillä yhden safiiritehtaan hintaa.

Vastaa
prunester
prunester

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti overdose:

Sinällään ihan sama Applelle miten tuon firman käy. Jos näyttää, että menee nurin, niin sen voi sitten halvalla poimia pois. Ei kuitenkaan taida edes huomata Applen tilillä yhden safiiritehtaan hintaa.

Varmaan saisi ostettua edullisesti, mutta komponenttituotanto on aika kaukana Applen ydintoimialasta. En pitäisi todennäköisenä että Apple olisi kiinnostunut safiiritehtaan omistamisesta. Tietysti jos safiirin toimitukset ovat vaarassa saattaisi Apple ehkä tuohon lähteäkin tuotantonsa suojelemiseksi, mutta muuten se tuskin on intresseissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja