Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungilta läpimurto huippunopeassa Wi-Fi:ssä

2
Matti Vähäkainu

Samsungilta läpimurto huippunopeassa Wi-Fi:ssä
Samsung on kertonut kehittävänsä markkinoilla olevaa Wi-Fiä viisi kertaa nopeampaa teknologiaa. Uusi 60 gigahertsin taajuusalueella toimiva Wi-Fi pääsee Samsungin mukaan jopa 4,6 gigabitin nopeuteen.

Nykyisin käytössä olevat langattomat Wi-Fi-verkot toimivat 2,4 gigahertsin ja 5 gigahertsin taajuudella, joka kertookin uuden teknologian merkittävästä eroavaisuudesta. Korkeampi taajuus tarkoittaa lyhyempää kantavuutta.

Yhtiö kuitenkin kertoo, että vaikka aiemmin niin kutsuttujen millimetriaaltojen (>30Ghz) ongelma oli läpäisykyky ja siten kantavuus, niin tätä ongelmaa on korjattu ja saatu aikaiseksi kaupallisesti toimiva ratkaisu. 60 gigahertsin aallonpituus on puoli milliä.

Tieto siirtyy tulevaisuuden 60GHz WiFi 802.11ad -verkossa jopa 575 megatavua sekunnissa, joka aiheuttaa haasteita jopa nykyisille SSD-levyille. Niiden kirjoitusnopeudet pyörivät usein 500 megatavun kummallakin puolella.

Samsungin mukaan uusi teknologia eliminoi yhtäaikaisten yhteyksien aiheuttaman nopeuskadon, joten käytännön nopeudet voivat olla jopa kymmenkertaiset nykyiseen Wi-Fi-yhteyteen.Kuluttajaratkaisuja 60 gigahertsin teknologialla voidaan odottaa jo ensi vuonna. Tähtäimenä Samsungilla on erityisesti älykodin ratkaisut, M2M, AV-laitteet sekä tietoliikenneyhteydet.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Olli50
Olli50

1

Tuntuu vain sille, että maammme nettiyhteydet jäävät jalkoihin. 100 megan laajakaista ei olekaan enää mitään, vaikka se kykenee välittämään 4K kuvaa. Mitä hyötyä sitten on 60 GHz Wi Fista? Laitteet toimivat sitten keskenään sujuvammin. Ongelma ainakin nykyään ovat jo huoneiston esteet. Seinät ja sellaiset.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Olli50:

Tuntuu vain sille, että maammme nettiyhteydet jäävät jalkoihin. 100 megan laajakaista ei olekaan enää mitään, vaikka se kykenee välittämään 4K kuvaa. Mitä hyötyä sitten on 60 GHz Wi Fista? Laitteet toimivat sitten keskenään sujuvammin. Ongelma ainakin nykyään ovat jo huoneiston esteet. Seinät ja sellaiset.

Jääpä hyvinkin, tulisipa edes se 20 megaa sisään...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.