Galaxy Note 4 -arvostelut: Uusi muotoilu kerää kehuja

Manu Pitkänen

Galaxy Note 4 -arvostelut: Uusi muotoilu kerää kehuja
Samsungin IFA-messuilla esittelemän uuden Galaxy Note 4 -puhletin toimitukset ovat alkaneet Yhdysvalloissa, minkä seurauksena teknologiajulkaisut ovat voineet julkaista omat Note 4 -arvostelunsa.

Puhlettirintamalla tapahtuu tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, sillä Apple esitteli jo oman iPhone 6 Plussan, minkä lisäksi Galaxy Note 4 on saamassa haastajan Googlen Nexus 6:sta.

Arvosteluiden perusteella ainakaan raudasta Note 4:n kilpailukyky ei ole kiinni, sillä puhelimen tekniset ominaisuudet keräävät lähes poikkeuksetta kehuja. Myös Galaxy Alphasta lainattu muotoilu sai positiivista palautetta (tai pikemminkin arvostelijat kehuivat muovin hylkäämistä), vaikka joidenkin mielestä Galaxy Note 4:n viistoreunaiset pinnat tekevät puhelimesta epämiellyttävän pitää kädessä.

Kritiikkiä sataa Note 4:n mukana tulevasta stylus-kynästä, jota voi halutessaan käyttää puhelimen ohjaamiseen, käsikirjoittamiseen ja piirtämiseen. Esimerkiksi Ars Technica pitää sitä turhan lelumaisena. Puhelimen jämäkkä muotoilu ei ole yltänyt stylukseen asti.



Ohjelmistosuunnittelu ei ole oikein koskaan ollut Samsungin parhaimpia puolia, eikä se saa tälläkään kertaa arvostelijoilta paljoa ylistyssanoja. Puhelimen mahdollistamalla usean sovelluksen samanaikaisella käytöllä on selvät etunsa, pitäisi sen käytännöntoteutuksessa olla myös tarkkana, ettei käyttäjä ajaudu erilaisten pop up -sovellusikkunoiden ja widgettien sekamelskaan. Bloatwaren määrästä arvostelijat eivät myöskään pitäneet (asia korostuu etenkin Yhdysvalloissa, jossa puhelimista löytyy Googlen, Samsungin ja operaattoreiden omia palveluita). Ars Technican mukaan heidän testilaitteessa oli yhteensä neljä erilaista sovelluskauppaa.

Joka tapauksessa Galaxy Note 4 on tiukka paketti, jota ainakin Engadget pitää tämän hetken parhaimpana isona älypuhelimena. The Vergen David Piercen mukaan Note 4 on ensimmäinen Samsungin puhelin, jonka käyttämisestä hän on todella pitänyt.

Galaxy Note 4:n arvosteluita:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.