Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android on ykkönen Suomessa

Manu Pitkänen

Android on ykkönen Suomessa
TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan 38 prosentilla suomalaisista älypuhelimen käyttäjistä on taskussaan Android-käyttöjärjestelmään perustuva puhelin. Vajaan kolmanneksen osuudella Windows Phone -pohjaiset puhelimet eivät ole kuitenkaan kaukana.

Vaikka Android johtaakin ekosysteemi vertailussa, johtaa Nokia Lumia-puhelimien kanssa edelleen valmistajakohtaisessa vertailussa. Käytännössä kaikki Windows Phone -puhelimet Suomessa ovat TNS Gallupin mukaan Nokian Lumiaa. Samsung on kakkosena 30 prosentin osuudella ja Apple on iPhonen 14 prosentin osuudella markkinakolmonen.
Knoppina mainittakoon, että Nokian Lumia-mallistoon kuulumattomilla älypuhelimilla on lähes yhtä suuri käyttäjäkunta kuin Applen iPhonellakin. Ryhmään kuuluu esimerkiksi Symbian-puhelimet, joita TNS:n mukaan on vielä 7 prosentilla älypuhelimen käyttäjistä.

HTC:n, Huawein ja Jollan osuuksiksi ilmoitettiin yksi prosentti.

TNS Gallup toteutti tutkimuksen tiedonkeruun elokuussa 2014. Tutkimukseen vastasi reilu tuhat (1011) 15-69-vuotiasta suomalaista. Noin 70 prosenttia suomalaisista omistaa älypuhelimen. Selvyyden vuoksi todettakoon, että tutkimuksessa ei selvitetty markkinaosuuksia, vaan käyttäjäosuuksia (ts. mikä puhelin on käytössä).

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja