Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jolla-käyttäjien unelma toteutusvalmiina: Fyysinen QWERTY-näppäimistökuori

3
Manu Pitkänen

Jolla-käyttäjien unelma toteutusvalmiina: Fyysinen QWERTY-näppäimistökuori
Hollantilainen Dirk van Leersum kokoaa parhaillaan Kickstarter-rahoitushanketta toteuttaakseen – jos ei kaikkien, niin monien – Jolla-puhelimien omistajien suurimman haaveen, eli QWERTY-näppäimistöllisen Other Half -kuoren.

Van Leersum on saattanut tulla Jolla-faneille tutuksi jo aiemmista Other Half -projekteista. Hän on kehittänyt esimerkiksi taustavalaistuksella sekä aurinkopaneelilla varustetut kuoret. Vuosi sitten hän aloitti pienempimuotoisen QWERTY-hankkeen, jossa rakennettiin rajoitettu erä (sata kappaletta) fyysisiä näppäimistökuoria Jollaan. QWERTY-kokeilun vastaanotto oli ilmeisesti sen verran hyvä, että hän haluaisi nyt tehdä Jollan omistajille parannetun näppäimistön isommassa mittakaavassa.

Kickstarteriin luodun hankekuvauksen perusteella kuoria voitaisiin valmistaa erilaisilla näppäinasetteluilla ja kirjaisimilla (QWERTY, skandinaavinen, kyrillinen jne.). Näppäimistöön on suunnitteilla myös taustavalaistus, joten kirjoittamisen ei tarvitse loppua vaikka huone pimenisi. Suomalaista vaikutelmaa antaa Lastucasen puiset kuoret.TOHKBD:ksi (The Other Half Keyboard) nimetyssä näppäimistössä ei käytetä lainkaan saranointia, vaan näppäimet kiinnittyvät puhelimeen magneettien avulla. Julkaistun ravisteluvideon perusteella kuorissa ei käytetä mitään halpoja jääkaappimagneetteja, vaan puhelin pysyy heiluttelusta huolimatta kiinni näppäimistössä.

Mikäli sinusta löytyy tee-se-itse-miehen tai -naisen vikaa, niin koottavan näppäimistön voi hankkia itselleen projektin kautta 60 eurolla. Valmiiksi koottuja näppäimistöjä on myynnissä edullisimmillaan sadalla eurolla. Kickstarter-rahoitus ei ole vielä käynnistynyt.Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

amtiainen
amtiainen

1

No olipas huonon näköinen toteutus. Otsikon hehkutuksen perusteella olisi voinut odottaa hieman viimeistelympää tuotetta. Mielestäni iPhonelle saatavat Slide-in/Out näppäimistökuoret toimivat paremmin kuin tällainen irrallinen näppäimistö.

Miksi ruudulla näkyvä näpppäimistö ei kadonnut ruudulta edes kirjoitusvaiheessa? Jos lopullinen tuotteen toimivuus on tuota luokkaa niin saattaa tuotteesta tulla aikamoinen floppi.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amtiainen:

No olipas huonon näköinen toteutus. Otsikon hehkutuksen perusteella olisi voinut odottaa hieman viimeistelympää tuotetta. Mielestäni iPhonelle saatavat Slide-in/Out näppäimistökuoret toimivat paremmin kuin tällainen irrallinen näppäimistö.

Miksi ruudulla näkyvä näpppäimistö ei kadonnut ruudulta edes kirjoitusvaiheessa? Jos lopullinen tuotteen toimivuus on tuota luokkaa niin saattaa tuotteesta tulla aikamoinen floppi.

Hieman oikaisen paria väitettä: kyllähän näppäimistö liukuu, mutta sen saa halutessaan irti. Magneetit säästävät tilaa, tosin itseäni kiinnostaisi tietää niiden vaikutus puhelimen langattomiin ominaisuuksiin.
Ulkonäkö on tietysti makuasia.
Softapuolen toteutus voi olla vielä kesken, tai Jolla ei tue näppäimistön piilottamista vielä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
javali (vahvistamaton)

3

Tosi upea juttu, että näppiksen saa helposti irroitettua ja liitettyä noin vaivattomasti puhelimeen. Näppiksestä ei siis ole mitään haittaa silloin kun sitä ei oikeasti tarvi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.