Arvostelussa Huawei Honor 6

18
Arvostelu: Huawei Honor 6
Jari Ketola Jari Ketola

Sisällys

Huipputehoa halvalla

Huawein valmistama Honor 6 on edullisempien Android-puhelimien segmenttiin suunnattu puhelin, joka tarjoaa varsin vakuuttavaa suorituskykyä kohtuulliseen hintaan. Puhelimesta on häivytetty Huawei-brändäys lähes tyystin, ja laitetta markkinoidaankin lähinnä Honor-nimellä. Otimme laitteen pikatestiin selvittääksemme, miltä puhelin tuntuu käytössä.

Ensivaikutelma ja ulkoinen olemus

Ensivaikutelma puhelimesta on laadukas. Sekä etu- että takapinta on lasia, ja kokonaisuus muistuttaakin erittäin paljon iPhone 4:ää – kaiuttimen, kameran ja salaman sijoittelua myöten. Viiden tuuman näytöllä varustettu Honor 6 on kuitenkin huomattavasti esikuvaansa kookkaampi. Noin 7,5 mm paksuinen ja 130 gramman painoinen puhelin tuntuu kädessä sirolta, mutta viimeistely jättää toivomisen varaa. Puhelinta kiertävä kehys on harjattua metallia jäljittelevää muovia, joka tuntuu hieman halvalta ja liukkaalta. Heikointa viimeistelyn laatu on takapuolen lasissa, jonka reunalla tuntuu ikävä pykälä. Paljain käsin pidellessä puhelin pysyy hyvin kädessä, mutta hanskat kädessä lasipinta on liukas. Laitteen mukana toimitetaan suojakalvo niin etu- kuin takapuolellekin, joten puhelimen saa suojattua hyvin heti paketista otettaessa. Kokonaisuutena puhelin on jämäkkä, eikä ylimääräistä nitinää tai natinaa kuulu.

Testissä Honor 6 Testissä Honor 6 Testissä Honor 6 Testissä Honor 6 Testissä Honor 6

Ulkokuoren sijaan Honor 6:ssa on panostettu enemmän puhelimen rautapuoleen. Viiden tuuman FullHD-näyttö (445 ppi), 4G-datayhteydet, kahdeksanytiminen Kirin 920 -prosessori, 3 GB keskusmuisti ja 13 megapikselin f/2,0-kamera takaavat sen, ettei puhelin jää edes kalliimpien lippulaivamallien jalkoihin. Kirin 920 -CPU sisältää neljä 1,7 GHz Cortex-A15-ydintä ja neljä 1,3 GHz Cortex-A7-ydintä, joiden apuna grafiikkapiirinä toimii ARM Mali-T624. Tallennustilaa testiyksilössä oli 16 GB, joka on laajennettavissa microSD-kortilla (max 64 GB).

Käyttöliittymä ja näyttö

Honor 6:n ostaja joutuu tyytymään noin vuoden takaiseen 4.4.2 (KitKat) -käyttöjärjestelmäversioon, mutta käytännössä suurta eroa viimeisimpään 4.4.4-versioon ei ole. Käyttöliittymä on Huawein EmotionUI (versio 2.3), joka on suhteellisen kevyesti muokattu ja varsin sulavasti toimiva versio perus-Androidista.

Perinteisen Android-käyttöliittymän ohella aloitusnäyttönä voi käyttää yksinkertaistettua versiota, joka muistuttaa hieman Windows Phonen tiilinäkymää. Yksinkertaistettu tyyli voi olla etenkin iäkkäämpien käyttäjien mieleen. Erillistä listaa asennetuista ohjelmista ei ole, vaan kaikki sovelluskuvakkeet lisätään aina aloitusnäyttöihin. Tämä voi aiheuttaa etenkin isommalla sovellusmäärällä sekavuutta, ellei sovelluksia järjestele tunnollisesti kansioihin.

Mikäli käytössä ei ole lukituskoodia, voi lukitusnäytöltä siirtyä suoraan kalenteriin tai laskimeen, avata taskulampun tai käyttää etukameraa peilinä. Myös kamerasovellukseen pääsee suoraan lukitusnäytöltä.

Näytön katselukulma on laaja, ja kirkkautta riittää hyvin ainakin syyspäivänvalossa. Viiden tuuman kokoon puristettu FullHD (1920x1080) -resoluution näyttö nostaa ruudun pikselitiheyden arvoon 445 ppi, joten ruutu näyttää todella tarkalta.

Suorituskyky ja akku

Mali-T624-grafiikkapiirin ja Huawein oman kahdeksanytimisen HiSilicon Kirin 920 -CPU:n teho riittää pitämään vauhtia yllä sovelluksessa kuin sovelluksessa. Kaatuilua tai nykimistä ei parin päivän kokeilun aikana ilmennyt. AnTuTu-testissä puhelin saa kelvolliset 40762 pistettä (OnePlus One 46509). Quadrant-testin tulos jää noin 11000 pisteeseen (OnePlus One 23000).

Peräti 3100 mAh:n akkukapasiteetti antaa odottaa hyvää akkukestoa, eikä Honor 6 tuottanut tämän suhteen pettymystä. Aktiivisessakin käytössä puhelimen akku kesti hyvin, ja noin puolen päivän kameran käyttämisen ja nettiselailun jälkeen akkua oli jäljellä yli 50 %. Akkukestoa lisää entisestään ultra-virransäästötila, jossa ainoastaan puhelintoiminnot ja tekstiviestit ovat käytettävissä. Puhelin seuraa taustasovellusten akun kulutusta ja varoittaa, mikäli jokin sovellus kuluttaa lepotilassa akkua kohtuuttomasti.

Kamera

Honor 6:n pääkamera on varustettu 13 megapikselin kennolla ja f/2,0-optiikalla. Päivänvalossa kamera ottaa kelvollisia kuvia, vaikka jonkin verran pakkausartefakteja esiintyykin. Myös hämärässä kuvaaminen onnistuu hyvin, ja kaksois-LED-salama valottaa otokset pääsääntöisesti hyvin. Valkoiset kohteet tummaa taustaa vasten palavat salamavalolla kuvatessa helposti puhki. Nopeissa kuvaustilanteissa kuvan voi ottaa kätevästi äänenvoimakkuus alas -nappia kahdesti painamalla. Näin kuvan saa nopeimmillaan otettua alle sekunnissa.

Etukameralla voi ottaa myös kevyitä panoraamakuvia, jolloin omien kasvojen lisäksi kuvaan saa mukaan myös taustaa. Videot tallentuvat nykimättöminä ja äänet tallentuvat selkeinä niin kameran edestä kuin takaakin.

Yhteenveto

Honor 6 on hintaansa nähden (Saunalahdella 299 euroa tai 8,30e/kk) erinomainen puhelin. Muovisen ja halvahkon ensivaikutelman takaa paljastuu suorituskykyinen puhelin, jonka näyttö ja akkukesto ovat ensiluokkaiset, kamera kelvollinen ja, mikä tärkeintä, jokapäiväinen käyttö hyvin sujuvaa. Markkinoilta löytyy ohuempia ja kevyempiä puhelimia, mutta noin 300 euron hintaluokassa vastaavaa suorituskykyä ei löytyne kuin OnePlus Onesta.

Huawei Honor 6

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (18)

noppander
noppander

1

Vertailu OnePlussaan

http://www.phonearena.com/phones/compar...hones/8603,8729

Sama, mutta vain ulkoinen vertailu

https://www.youtube.com/watch?v=de3bkVmARj8

Itsellä juuri uusi puhelin hakusessa ja OnePlus:aan en oo inviä vielä saanu. Molemmat noista on ihan päteviä vaihtoehtoja. Tuossa videolla näkyvässä Antutu -benchmarkissa jopa päihitti OnePlus One:n.

Voisin ehkä jopa kallistua huawein puoleen, mutta uskon että OnePlus vie silti voiton. Cyanogenmod ja sen myötä tuleva tuki on maineensa veroinen. OnePlussa:an tuli myös RAW kuvien tuki, jos kuvauksesta tykkää.

Kertokaa ihmeesssä oma mielipiteenne, jos asiasta tiedätte mahdollisesti enemmän.

Vastaa
tataka
tataka

3

Oneplus on huomattavasti isompi näyttö(5.5 tuumaa).

Itse en tätä huaweita harkitsisi koska nexus 5 on huonompi kamera ja huonompi akkukesto mutta päivitettävyys on paljon parempi vaikka onkin vuoden vanha malli, ei välttämättä tähän honor 6 tule android lollipop edes ainakaan kohtuullisessa ajassa...

Oneplus saa varmaankin päivityksiä jopa paremmin kuin nexus 5...

Vastaa
Datanen
Datanen

4

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Mutta mitenkäs tämän puhelimen päivitysten laita? Meinaan Huawei ei oikein ole innokas päivittämään mallejansa eli tämä voi vanheta jo vuodessa ellei asentta custom romia.

Vastaa
noppander
noppander

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Vastaa
Datanen
Datanen

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Koska kuvanlaatu on niissä käytännössä sama kun kyse kännykän pienestä kennosta. Turhaa alkaa säätämään.

Vastaa
noppander
noppander

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Koska kuvanlaatu on niissä käytännössä sama kun kyse kännykän pienestä kennosta. Turhaa alkaa säätämään.

Tämä on totta, mutta tiesit kai, että RAW kuvien ei ole tarkoitus olla tarkempia tai laadukkaampia kuin normaalit kuvat. RAW kuvat on tarkoitettu jälkikäsittelyyn, sillä niistä on poistettu kamerassa (tässä tapauksessa puhelimessa) automaattisesti syntyvät efektit ja säädöt.

Vastaa
Datanen
Datanen

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Koska kuvanlaatu on niissä käytännössä sama kun kyse kännykän pienestä kennosta. Turhaa alkaa säätämään.

Tämä on totta, mutta tiesit kai, että RAW kuvien ei ole tarkoitus olla tarkempia tai laadukkaampia kuin normaalit kuvat. RAW kuvat on tarkoitettu jälkikäsittelyyn, sillä niistä on poistettu kamerassa (tässä tapauksessa puhelimessa) automaattisesti syntyvät efektit ja säädöt.

Mitä itse olen huomannut ainakin järjestelmäkamerassa että se osaa hyvin esikäsitellä jpg kuvat. Ne ovat paremmin aidot näköisiä sellaisinaan kuin RAW kuvat.

Vastaa
noppander
noppander

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Koska kuvanlaatu on niissä käytännössä sama kun kyse kännykän pienestä kennosta. Turhaa alkaa säätämään.

Tämä on totta, mutta tiesit kai, että RAW kuvien ei ole tarkoitus olla tarkempia tai laadukkaampia kuin normaalit kuvat. RAW kuvat on tarkoitettu jälkikäsittelyyn, sillä niistä on poistettu kamerassa (tässä tapauksessa puhelimessa) automaattisesti syntyvät efektit ja säädöt.

Mitä itse olen huomannut ainakin järjestelmäkamerassa että se osaa hyvin esikäsitellä jpg kuvat. Ne ovat paremmin aidot näköisiä sellaisinaan kuin RAW kuvat.

Itse en ole koskaan järkkäreitä päässyt käyttelemään enkä valokuvauksesta tiedä paljon mitään, mutta kuvien käsittely itsessään on suht tuttua.

RAW kuva itsessään ilman kuvankäsittelyä on karun näköinen, mutta se on tarkoituskin. Siksi jpg kuvat näyttävät heti paremmalta, lisäksi saadakseen RAW kuvista paremman näköisiä täytyy nähdä paljon vaivaa ja todella osata käsitellä kuvia.

Vastaa
Datanen
Datanen

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Tuo RAW tukihomma on kännyköissä käytännössä täysin turha.

Perusteluita? Kuten jani1987:n postauksestakin huomaa, raw kuvista käsitellyt kuvat ovat uskomattoman paljon parempia kuin jpg pakatut.

Koska kuvanlaatu on niissä käytännössä sama kun kyse kännykän pienestä kennosta. Turhaa alkaa säätämään.

Tämä on totta, mutta tiesit kai, että RAW kuvien ei ole tarkoitus olla tarkempia tai laadukkaampia kuin normaalit kuvat. RAW kuvat on tarkoitettu jälkikäsittelyyn, sillä niistä on poistettu kamerassa (tässä tapauksessa puhelimessa) automaattisesti syntyvät efektit ja säädöt.

Mitä itse olen huomannut ainakin järjestelmäkamerassa että se osaa hyvin esikäsitellä jpg kuvat. Ne ovat paremmin aidot näköisiä sellaisinaan kuin RAW kuvat.

Itse en ole koskaan järkkäreitä päässyt käyttelemään enkä valokuvauksesta tiedä paljon mitään, mutta kuvien käsittely itsessään on suht tuttua.

RAW kuva itsessään ilman kuvankäsittelyä on karun näköinen, mutta se on tarkoituskin. Siksi jpg kuvat näyttävät heti paremmalta, lisäksi saadakseen RAW kuvista paremman näköisiä täytyy nähdä paljon vaivaa ja todella osata käsitellä kuvia.

Juu toki jos käsittelee paljon kuvia niin niissä RAW formaatista saa hyötyä mutta vain järjestelmäkameroissa. Puhelinten kamerat eivät toistaiseksi yllä näiden tasolle joten jos haluaa saada parempaa laatua niin järjestelmäkamera on ainut vaihtoehto.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

Juu toki jos käsittelee paljon kuvia niin niissä RAW formaatista saa hyötyä mutta vain järjestelmäkameroissa. Puhelinten kamerat eivät toistaiseksi yllä näiden tasolle joten jos haluaa saada parempaa laatua niin järjestelmäkamera on ainut vaihtoehto.

No ei ole järkkäri ainoa vaihtoehto. Puhelimien omat jpeg-kuvat on yleensä yliterävöitetty, kontrasti on vedetty tappiin, samoin saturaatio. Kohinanpoistokin on normisti vedetty tolkuttomuuksiin, joten jpeg-kuvissa on värivirheitä, omituisia läikkiä ja kaikki yksityiskohdat on hävitetty. Raakakuviin mitään noita "korjauksia" ei tehdä, vaan kuva on "suoraan kennolta", jolloin raakakuvien muokkausohjelmalla voidaan kuvaa säätää haluamallaan tavalla. Eli kyllä kuvan laatu saadaan huomattavastikin paremmaksi, mutta se edellyttää viitseliäisyyttä, eikä kuvia saa samantien naamakirjaan muiden "iloksi".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:


Juu toki jos käsittelee paljon kuvia niin niissä RAW formaatista saa hyötyä mutta vain järjestelmäkameroissa. Puhelinten kamerat eivät toistaiseksi yllä näiden tasolle joten jos haluaa saada parempaa laatua niin järjestelmäkamera on ainut vaihtoehto.


Ne jotka järkkärikuvaa RAW muotoon ja niitä käpistelee myöhemmin on ehkä juuri se ryhmä joka voisi noista tallenteista innostua.

Se kuvien tallentaminen js myöhemmin PC muokkaaminen on kuitenkin ihan toissijainen sivutuotteena syntyvä mahdollisuus tässä OSn RAW tuessa. Onko se edes vakio kamerasoftassa?

Jos kamera tukee raakadataa niin siitä on ehdottomasti hyötyä, käyttäjän ei tarvi tajuta ja asiaa murehtia sen enempää, sen on kameraa hyödyntävien devaajien ongelma ja antaa lisää mahdollisuuksia.

Vastaa
Ketola
Ketola

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noppander:

Itsellä juuri uusi puhelin hakusessa ja OnePlus:aan en oo inviä vielä saanu. Molemmat noista on ihan päteviä vaihtoehtoja. Tuossa videolla näkyvässä Antutu -benchmarkissa jopa päihitti OnePlus One:n.

Voisin ehkä jopa kallistua huawein puoleen, mutta uskon että OnePlus vie silti voiton. Cyanogenmod ja sen myötä tuleva tuki on maineensa veroinen. OnePlussa:an tuli myös RAW kuvien tuki, jos kuvauksesta tykkää.

Kertokaa ihmeesssä oma mielipiteenne, jos asiasta tiedätte mahdollisesti enemmän.

Molempia käyttäneenä (OnePlus One toistaiseksi käyttöluurina) sanoisin, että kannattaa ainakin kokeilla kädessä OnePlus:aa (tai vastaavan kokoista puhelinta). Käytännössä OnePlus One on melko täsmälleen Samsung Galaxy Note 3:n kokoinen (Note 3 on noin 3 mm leveämpi), joten mikään pieni puhelin ei ole kyseessä. Kyllä tuo vielä mukana kulkee, mutta käyttömukavuus yhdellä kädellä on huono.

Eniten OnePlussassa häiritsee satunnainen kaatuilu. Sitä voi toki myös Honorin (ja muiden puhelimien) kohdalla esiintyä yhtälailla.

Odotin, että tuo EmotionUI olisi ollut TouchWizin tapaan tahmea kokemus, mutta tuossa suhteessa EMUI pääsi yllättämään positiivisesti. Mikään perus-Androidin päälle lisätty ominaisuus ei tuntunut turhalta. Kaikenlaista demo-peliä ym. turhaketta oli asennettuna, mutta niistä pääsee onneksi helposti eroon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Oneplus on huomattavasti isompi näyttö(5.5 tuumaa).

Itse en tätä huaweita harkitsisi koska nexus 5 on huonompi kamera ja huonompi akkukesto mutta päivitettävyys on paljon parempi vaikka onkin vuoden vanha malli, ei välttämättä tähän honor 6 tule android lollipop edes ainakaan kohtuullisessa ajassa...

Oneplus saa varmaankin päivityksiä jopa paremmin kuin nexus 5...

Honor 6:n kanssa varautuisin siihen, ettei käyttispäivityksiä välttämättä tule lainkaan. Jos Lollipop-päivitys on tärkeä, odottaisin, että se julkistetaan Honor 6:lle virallisesti ennen puhelimen hankintaa. CyanogenModiakaan ei taida Honorille olla vielä saatavilla.

Vastaa
tataka
tataka

14

Ascend mate 2 joka myyntiin tuli tämän vuoden alussa ei saa kit kat päivitystä joten voi olla että honor 6 ei saa lollipop päivitystä. Ohjelmiston puolesta huaweilla perävalotakuu tosin joku vähän kalliimpi malli taisi saada 4.4 päivityksen...

Vastaa
AfterDroid
AfterDroid

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Ascend mate 2 joka myyntiin tuli tämän vuoden alussa ei saa kit kat päivitystä joten voi olla että honor 6 ei saa lollipop päivitystä. Ohjelmiston puolesta huaweilla perävalotakuu tosin joku vähän kalliimpi malli taisi saada 4.4 päivityksen...

En ostaisi tätä ennen kuin Lollipop on jakelussa, joka huawein tyyliin ei taida tulla koskaan. Tosin peruskäyttäjiä tuskin kiinnostaa tai edes tietävät moisesta. Muuten ihan mielenkiintoisen näköinen laite. Ei tosin vuoden käytössä ollutta nexus 5:ttä korvaa vaikka Lollipopin saisikin (vaikka tuo 800mAh suurempi akku houkuttelisikin).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reisga (vahvistamaton)

17

Tuolla "Vale" niminen kaveri kysyi android L päivityksestä kommenteissa. Vastauksena oli:

"Huawei Mobile
Thank you for your mail.
Huawei Honor 6 32GB version will be released in August,
It in future will support up to 128G upgrade via OTA,
When we got the Huawei Honor 6 Android L latest firmware update,we will release on our website."

www.huaweimobileshop.com/huawei-honor-6-4g-fdd-3gb-16gb-android-4-4-octa-core-dual-sim-smartphone-5-inch.html

En sitten tiedä kuinka kauan siinä kestää tai tuleeko se edes varmasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
L! (vahvistamaton)

18

Ihan skeida! Mul on tää älkää vaa ostako, petytte kumminkii.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.