Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin Galaxy Note 5:een povataan jo huikean tarkkaa 4K-näyttöä

7
Manu Pitkänen

Samsungin Galaxy Note 5:een povataan jo huikean tarkkaa 4K-näyttöä
Vuosi vuodelta puhelimien näyttöjen tarkkuus kohoaa uusiin korkeuksiin, mutta kuinka kauan trendi voi jatkua? Seinä ei ilmeisesti ole vielä ainakaan ensi vuonna tulossa vastaan, sillä Phone Arenalle puhuneen lähteen mukaan Samsungin näyttöyksikkö olisi saamassa kuusituumaisen UHD-näyttöpaneelin tuotantovalmiiksi ensi vuoden elokuuhun mennessä – sitä saatetaankin käyttää Galaxy Note 5:ssä.

Galaxy S II:ssa (2011) oli 4,8 tuuman 480x800 pikselin näyttö, seuraavassa generaatiossa siirryttiin 720p-näyttöön ja S4:stä löytyi jo Full HD -näyttö. Note 4:n myötä Samsung pääsi hyödyntämään uusia QHD-näyttöjä (1440x2560 pikseliä). Mikäli Phone Arenan liikkeelle laskema huhu pitää paikkansa, päästään ensi vuonna katsomaan 4K-elokuvia natiiviresoluutiolla Galaxy Note 5:n näytöltä.

Phone Arenan jutun luotettavuutta on vaikea arvioida, mutta se on linjassa Samsungin julkaisemien analyytikkoesitelmien kanssa. Esitelmässä ennakoitiin 4K-mobiilinäyttöjen olevan totta vuoden 2015 paikkeilla. Tuotekehityksessä myöhästymiset ovat kuitenkin aina mahdollisia. LG:n näyttöyksikkö arvioi kuitenkin keväällä, että 600–700 PPI:n mobiilinäytöt olisivat mahdollisia lähiaikoina.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

ProfaneX
ProfaneX

3

Älkää nyt alkako höpäjään siitä note 5 . Vastahan minä rahani laitoin note 4 ja en edes osaa hyödyntää tämän kaikkia tehoja ja ominaisuuksia.

Vastaa
Caliber
Caliber

5

S2:ssa oli 4,3" näyttö. Samalla resoluutiolla kuin S1:ssä jossa 4" näyttö. PPI siis laski, S2 oli toki RGB matriisilla pentilen sijaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.